avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul platii pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul platii pensie de intretinere

Buna ziua,
Am castigat procesul de custodie exclusiva si stabilirea locuintei copilului meu in varsta de 6 ani la mine,mama lui la parasit in urma cu 3 ani. In prezent refuza sa plateasca pensie de intretinere pentru copil (restanta cu 1850 ron) si refuza sa dea copilului alocatiile acordate de Statul Roman copilului care au intrat pe contul ei (1932 ron).In prezent se afla pe teritoriul altei tari din UE si sustine ca nu da doi bani pe legile din Romania.Va rog sa imi dati un sfat.Unii m-au trimis La Maruta la Pro Tv....ca alta solutie nu am.Eu nu sunt maimutar sau circar.O zi frumoasa !
Dacă are venituri legale în ţara UE unde se află, poate să fie executată acolo unde este, prin intermediul Ministerului Justiţiei. În acest scop, trebuie să-i cunoaşteţi adresa de acolo şi/sau locul de muncă. Dacă lucrează fără cpntract, executarea silită s-ar putea face doar pe bunurile din Romania, dacă sunt pe numele dânsei. Dacă nu are nici serviciu, nici bunuri, nu va plăti pensia alimentară pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil/jurisdictie AncaM78 AncaM78 Sunt mama unui baietel de 7 luni, recunoscut de tatal lui. Tatal este cetatean american, rezident in Germania. Fiul meu a fost nascut in China si are cetatenie ... (vezi toată discuția)
Custodie, pensie alimentara AncaDumitru07 AncaDumitru07 buna ziua! sunt rezidenta in Cipru ( de 6 ani)si sunt divortata cu un baietel de 7 anisori, iar fostul meu sot este in Romania. mi`am scos divortul si pensia ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)