avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot defunct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot defunct

cat ii revine sotiei supravietuitoare in cazul decesul sotului in cazul in care copilul sotului dintr-o casatorie anterioara a decedat? mentionez ca fosta sotie a sotului (mama copilului decedat) traieste, iar sotului i-au supravietuit mama si fratele
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 16:27, 23 Mai 2016
Daca copilul sotului din casatoria anterioara nu a avut la randul sau copii (adica, sotul dvs. decedat nu a avut un nepot), atunci:

- prima sotie nu mosteneste nimic
- dvs, in calitate de sotie supravietuitoare, mosteniti alaturi de frate si mama (clasa a 2-a a ascendentilor si colateralilor privilegiati)

Dvs. veti avea 1/3 din bunurile proprii ale sotului, iar mama + fratele 2/3.

Daca a avut un nepot insa, dvs. veti avea 1/4 si nepotul 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire DeliaSandor DeliaSandor am un nepot care a primit bani pt.un apartament de la mama lui.parintii lui sunt divortati.tatal s-a recasatorit si are un copil din a doua casnicie.in cazul ... (vezi toată discuția)
Drepturile actualei sotii Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Actuala sotie are dreptul asupra bunurilor fostului meu sot? Va multumesc anticipat pentru un raspuns urgent! (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa va intreb daca pot deschide succesiune dupa bunicul si totodata dupa fratele bunicului.fratele bunicului nu a avut urmasi.cine vine la ... (vezi toată discuția)