avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Principiul contradictorialitatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Principiul contradictorialitatii

Buna seara!
As dori sa stiu, daca in cazul unui litigiu una din parti, mai exact unul din parati, nu se prezinta la nicio sedinta, dar face afirmatii mincinoase referitoare la celalalt parat(in intampinarea depusa pt. cererea de chemare in judecata a reclamantului), cel de-al doilea parat cum poate sa se confrunte cu el?
Este vorba aici de RESPECTAREA principiului contradictorialitatiii sau nu?
VA MULTUMESC PENTRU ORICE RASPUNS, cat de scurt ar fi!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:07, 24 Mai 2016
Fiecare dintre parati are posibilitatea sa depuna intampinare in care va sustine apararile sale. Daca are pretentii proprii va depune si o cerere reconventionala.
Buna seara,
Fiecare poate sa sustina ce doreste, greu e sa dovedeasca. A se vedea toate ziarele tabloide unde se fac afirmatii care mai de care mai bzare.
Nu e vorba de principiul contradictorialitatii aici ci de afirmatii fara sustinere.
Va multumesc! chiar nu stiam ......cel mai bine e sa intrebi:D
Pot solicita in acea cerere reconventionala si sanctionarea celeilalte parti pentru neindeplinirea sarcinilor ce-i reveneau, conform legislatiei, bineinteles? Nu am auzit pana acum de aceasta cerere, trebuie sa mai citesc.....:(
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2016
Daniel-Ieremia, utilizator
In cazul in care aveti propriile pretentii fata de reclamant sau pretentiile formulate prin cererea reconventionala privesc si alte persoane decat reclamantul, acestea vor putea fi chemate in judecata ca parati.[Art.209-210 NCPC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii false-ce pot face? dienusa dienusa daca reclamantul intr-un proces civil depune o notificare ca am instrainat recent un teren de pe un TP(bineinteles fara sa depuna dovada)lucru total ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna reconventionala Cami65 Cami65 Buna ziua. Am introdus cerere de divort iar viitorul meu fost soț ma tot amenință, pt că, nu e de acord cu ce am scris in acțiune, că va face ... (vezi toată discuția)
E obligatorie intampinarea la cererea reconventionala? Mirrella P. Mirrella P. As vrea sa stiu si eu, dat fiind faptul ca de cele mai multe ori cererea reconventionala poate fi considerata ca o actiune in sine si intra in acelasi regim ... (vezi toată discuția)