Buna ziua,
Suntem 2 frati coproprietari al unui imobil donat de mama cu 5 ani in urma. Este donatie cu uzufruct viager. La un an dupa intocmirea actelor fratele meu s-a mutat in casa cu acceptul mamei dar fara sa ma intrebe pe mine. De 4 ani merg in acea casa ca si musafir suportand comportamentul urat al fratelui meu. Mai nou el imi spune ca nu am ce cauta acolo deoarece EL locuieste in acea casa si ca el o intretine. Mama este de partea fratelui meu fiind convinsa de actre acesta ca face ceea ce trebuie.
Am rugamintea sa ma ajutati in aceasta situatie...
1. Mama poate reveni asupra actului de donatie, daca da in ce conditii?
2. Pot sa transcriu partea mea pe numele copiilor fara acceptul mamei?
3. Cum sa procedez sa beneficiez de partea mea?
1.Conform art.1.020 NCC donatia poate fi revocata de mama dvs. numai ingratitudine si pentru nerespectarea fara jusitificare a sarcinilor la care s-a obligat fratele dvs.
2.Nu puteti transcrie nimic pe numele copiilor cat timp mama dvs. este in viata, pe timpul vietii poate face ce vrea cu bunurile proprii.
3.Cat timp este in viata nu puteti face nimic ptr.a benefica de partea dvs.La decesul mamei dvs.faceti actiune in reductiunea liberalitatilor excesive conf.art.1.092-1.099 NCC.
Donatie
Betea
Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)
Succesiune
gabita_dumitrache
buna ziua, as dori sa va intrb si eu ceva^
In urma decesului tatalui meu s-a facut succesiune iar dupa aceea anul trecut mama mea a vrut sa rezolve problema ... (vezi toată discuția)