avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzare auto

Am cumparat un autoturism din Germania.Doresc sa-l vand persoanei care a platit ptr el si cu banii careia am platit drumul etc.
Pretul autoturismului care o sa-l trecem in actul de vanzare cumparare o sa fie impozitat de catre stat?Mentionez ca e prima masina care o am declarata la fisc.
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 14:31, 17 August 2009
dumneavoastra o sa ovtineti venituri din vanzarea bunului . impozit 16% din valoarea de vanzare
teoretic se poate spune asta.Practic este FALS
Daca vanzarea are loc intre 2 persoane fizice nu se plateste impozit pe profit, iata ce zice Codul Fiscal in ceea ce priveste acest impozit :
"" Art. 13: Contribuabili
Sunt obligate la plata impozitului pe profit, conform prezentului titlu, următoarele persoane, denumite în continuare contribuabili.
a)persoanele juridice române;
b)persoanele juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent în România;
c)persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere fără personalitate juridică;
d)persoanele juridice străine care realizează venituri din/sau în legătură cu proprietăţi imobiliare situate în România sau din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română;
e)persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică; în acest caz, impozitul datorat de persoana fizică se calculează, se reţine şi se varsă de către persoana juridică română.

Art. 14: Sfera de cuprindere a impozitului
Impozitul pe profit se aplică după cum urmează:
a)în cazul persoanelor juridice române, asupra profitului impozabil obţinut din orice sursă, atât din România, cât şi din străinătate;
b)în cazul persoanelor juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent în România, asupra profitului impozabil atribuibil sediului permanent;
c)în cazul persoanelor juridice străine şi al persoanelor fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere fără personalitate juridică, asupra părţii din profitul impozabil al asocierii atribuibile fiecărei persoane;
d)în cazul persoanelor juridice străine care realizează venituri din/sau în legătură cu proprietăţi imobiliare situate în România sau din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română, asupra profitului impozabil aferent acestor venituri;
e)în cazul persoanelor fizice rezidente asociate cu persoane juridice române care realizează venituri atât în România, cât şi în străinătate, din asocieri fără personalitate juridică, asupra părţii din profitul impozabil al asocierii atribuibile persoanei fizice rezidente.""

Pot sa va spun din proprie experienta ca nu se plateste nici un fel de impozit pe vanzare in cazul persoanelor fizice .......................Sper ca aceste sfaturi sa aiba aplicabilitatea dorita de data aceasta:D
daca sunteti persoana fizica si masina nu a fost cumparata pe firma, sigur NU platiti nici un impzit!
Multumesc Analore si anca_zse.
Mai am o intrebare la o masina adusa din Germania o sa platesc TVA?Masina etse din 1996 si are 300 de mii de km a apartinut unei persoane fizice.

P.S. Analore acum in experienta persoanala am incredere si dupa ce o sa primesc raspuns ma duc la financiar cu lectiile invatate....

Alte discuții în legătură

Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Auto cerul cerul Am cumparat ptr o prietena din Germania o masina sec hand.Acum inainte de inmatriculare trebuie sa vand masina prietenei. Se impoziteaza venitul obtinut din ... (vezi toată discuția)
Problema administratia financiara inmatriculare masina adrianivanciu adrianivanciu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Vreau sa achizitionez o masina de la o prietena care a cumparat masina de curand de la cineva care a cumparat-o din ... (vezi toată discuția)