avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzare auto

Am cumparat un autoturism din Germania.Doresc sa-l vand persoanei care a platit ptr el si cu banii careia am platit drumul etc.
Pretul autoturismului care o sa-l trecem in actul de vanzare cumparare o sa fie impozitat de catre stat?Mentionez ca e prima masina care o am declarata la fisc.
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 14:31, 17 August 2009
O inmatriculati pe pesoana juridica ? Ati cumparat-o din germania ca persoana fizica de la o persoana fizica germana ? Ati scos numere rosii si vreti s-o vindeti de pe persoana fizica pe persoana juridica sau tot pe fizica ? ca sa stiu ce va raspund .......
am cumparat masina de la o persoana fizica pe numele meu(persoana fizica) si acum trebuie sa o vand practic persoanei care mi-a dat banii sa o aduc din Germania(e mai greu femeie sa mearga singura acolo).
O sa o vand persoanei fizice.
E prima masina pe care o aduc de afara (poate si ultima la ce taxe am platit pana acum)dar am inca numere rosii si nu am platit inca taxa de inmatriculare si vreau restul de acte sa-l faca persoana care e proprietara(am alergat apropae o luna dupa repatratii rar etc).
E pe rol la fisc pe numele meu si acuma o sa inchei contractul de vanzare cumparare si prima inmatriculare sa o faca persoana respectiva.
La radierea fiscala eu mai platesc tva impozite etc(am platit impozit 63 de lei cand am declarato) ca sa stiu cu cat o vand pe contract sa nu ma trezesc ca platesc la statul asta care ma ajuta asa de mult o caruta de bani(am dat pe ea 2800 si aici inca vreo 2000 o sa dea proprietarul final).

Intreb toate astea ca sa nu ma si trezesc ca la sfarsit de an sa am de platit tva sau vreun impozit din venituri ptr ca dupa ce o revand e posibi sa nu mai am contact cu proprietarul final.Daca intreb la fisc cine sa-mi raspunda as aca incerc sa aflu de unde pot.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
cerul, utilizator
Bun, D-v faceti contractul de vanzare cumparare si gata pe baza lui radiati masina de la finante fara alta taxa sau impozit ...............Oricum ceva e tare ciudat, haideti sa va spun de ce , astazi am scos de la BV. un set de nr. rosii, cat timp masina are nr rosii nu e obligatoriu sa se declare la finante cel putin in bv. nu trebuie (e a 3 masina pe care am nr. rosii 1 luna)..................Deci un alt impozit sigur nu mai platitii, .............Trebuia sa faceti contractul inainte sa scoateti nr rosii, si scotea nr. rosii direct persoana care e proprietarul,
Eu stiu tot asa de pe net ca daca nu e declarata in termen de 30 de zile(de la cumpararea masinii) se plateste o amenda de 50 de roni etc(in general sunt mama corectitudinii si deci cel mai prost afacerist).In general am aflat CLAR totul dupa ce obtin hartiile.Fiecare cum intrebi spune altceva si daia m-am suparat data trecuta,aveam capul calendar si fiecare spunea altceva.
Nu stiam daca o sa o inmatriculez eu pe numele meu sau nu ptr ca persoana deabia a obtinut permisul DUPA cumpararea masinii la vreo 2 saptamani.
Asa e cand faci prima oara ceva de la mers in Germania pana la predarea cheii si masina reparata tot..e mai greu

P.S. daca nu ati declarat la fisc masina ca proprietar cum face acte noul proprietar?O s aplatiti o amenda de 50 de lei si o sa se rezolve(parerea mea inca neexperimentata).Trebuia sa intreb mai demult dar dureaza sa alergi rar reparati etc si fiecare lucru il fac pas cu pas.Acum 2 zile cand multi au zis ca platesc TVA mi-a cazut fata apoi si cu impozit mi-au spus altii chiar si aici era super.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
cerul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Auto cerul cerul Am cumparat ptr o prietena din Germania o masina sec hand.Acum inainte de inmatriculare trebuie sa vand masina prietenei. Se impoziteaza venitul obtinut din ... (vezi toată discuția)
Problema administratia financiara inmatriculare masina adrianivanciu adrianivanciu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Vreau sa achizitionez o masina de la o prietena care a cumparat masina de curand de la cineva care a cumparat-o din ... (vezi toată discuția)