avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

auto

Am cumparat ptr o prietena din Germania o masina sec hand.Acum inainte de inmatriculare trebuie sa vand masina prietenei.
Se impoziteaza venitul obtinut din aceasta vanzare?Ce alte modalitati exista in afara de vanzare cumparare ca sa nu mai platesc si niste taxe la stat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 09:33, 16 August 2009
cerul a scris:

Am cumparat ptr o prietena din Germania o masina sec hand.Acum inainte de inmatriculare trebuie sa vand masina prietenei.
Se impoziteaza venitul obtinut din aceasta vanzare?Ce alte modalitati exista in afara de vanzare cumparare ca sa nu mai platesc si niste taxe la stat.

Va multumesc

Nu se plateste impozit pe venit din veniturile obtinute de o persoana fizica din vanzarea unor bunuri mobile.
cerul a scris:

Va multumesc

Cine a cumparat masina? O persoana juridica sau o persaona fizica? In functie de raspuns si taxele sunt diferite...
Persoana fizica.Trebuie platit TVA pe ac easta masina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto cerul cerul Am cumparat un autoturism din Germania.Doresc sa-l vand persoanei care a platit ptr el si cu banii careia am platit drumul etc. Pretul autoturismului care o ... (vezi toată discuția)
Cumparare si inregistrare masina din gemania mariantrifan mariantrifan Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cumpararea si inscrierea unei masini SH din Germania. Am gasit sa cumpar o masina, o iau de la un dealer autorizat cu ... (vezi toată discuția)
Achizitionare intracomunitara autoturisme fara plata tva Kevin98 Kevin98 Buna ziua, Doresc sa stiu forma legala pentru a achizitiona autoturisme din Germania fara plata TVA. Am vazut pe site-urile de specialitate ca sunt o multime ... (vezi toată discuția)