Buna ziua.Locuiesc intr-un apartament in postura de chirias.Intrebarea mea este cine plateste intretinerea la bloc in perioada cand eu nu sunt acasa. Locuiesc temporar, cateva luni pe an, dupa care plec din tara. Chiria o platesc propritarului,de obicei, pe un an intreg. Proprietarul mi-a retinut o suma de bani pentru diferite cheltuieli la bloc, dar in perioada cand eu nu am locuit acolo. Am facut cerere asociatiei ca sa ma scoata de la cheltuieli de fiecare data cand plecam.
Plateste cel care foloseste locuinta: in cazul de fata chiriasul.
Banii puteti sa ii platiti direct administratiei, sau proprietarului ca sa achite el intretinerea dumneavostra.
Faptul ca sunteti plecat va scuteste doar de anumite cheltuieli, nu de toate.
Dv ati acceptat sa locuiti in chirie o perioada,in care va revine obligatia sa achitati concomitent c/v chirie convenita cu locatorul +cote de intretinere lunara
Chiar daca nu locuiti o perioada in apartament,va revine obligatia sa achitati c/v parti comune
In perioada cat nu locuiti ,nu vi se calculeaza cote individuale
Impozit cladiri
lecatrif
Buna seara,
pentru reparatii la subsolul blocului se plateste de fiecare locatar o anumita suma x;aceasta se scade din impozitul aferent anului in curs de la ... (vezi toată discuția)