avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere pe baza actului de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere pe baza actului de mostenitor

Buna ziua!Este valabila o cerere depusa pe baza actului de mostenitor dar nefiind semnata de ambii mostenitori?Sora mea care imi este si vecina a depus o cerere la primariepe baza actului de mostenitor pentru concesionarea terenului din fata portii in numele meu si al ei, terenul sa fie administrat de amandoua.Insa eu sunt intabulata pe bucata mea de teren, sunt proprietara.Eu nu am fost de fata cand a facut cererea si nu am semnat nimic.Este legal?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:31, 13 August 2009
Nu este legal. Nici o persoana nu are dreptul sa faca vreo cerere de orice natura in numele dvs atata timp cat nu are procura notariala sau imputernicire in acest sens.B-)
Multumesc pentru ajutor!Daca depun plangere la politie cum va fi sanctionata persoana respectiva?
Daca a facut efectiv cererea respectiva in numele dvs si a si semnat-o atunci este vorba despre un concurs de infractiuni , respectiv fals si uz de fals. Depinde de ce urmari a avut cererea respectiva . Daca fapta a ramas fara urmari sau nu a produs efecte juridice poate sa fie amendata administrativ sau chiar penal.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de catre unul dintre soti Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am urmatoarea problema: In anul 2010, fostul sot (am divortat in 2012) a incheiat prin mandatar, un contract de inchiriere cu o firma pentru un ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa. bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha. sora lui a decedat acum 23 ... (vezi toată discuția)
Donatie jumatate dintr-un teren pentru a fi doi coproprietari alex68 alex68 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am mostenit un teren de la tatal meu (sunt unic mostenitor al tatalui meu) si, deoarece terenul respectiv trebuia ... (vezi toată discuția)