Am realizat partajul voluntar fara sulta, in timpul casatoriei, intre mine si sotul meu. Eu am ramas cu garsoniera, iar el nu a avut nici o pretentie la sulta. Asta este trecut si in actul de partaj.
Mai este necesar un act suplimentar, gen donatie? Fiind fara sulta, este nevoie sa specifice undeva donatie?
De asemenea, poate anula acest act de partaj voluntar? Sau poate cere mai apoi plata sultei?
Partajul fara sulta sau fara atribuire de bunuri este prezumat a fi donatie. Domnul insa a semnat acel act si nu l poate ataca. Insa mostenitorii rezervatari ai domnului pot cere reductiunea partajului daca va fi considerat de instanta ca donatie. Acum dvs nu trebuie sa faceti nimic.
Inteleg ca toata viata de acum (dupa decesul sotului), exista posibilitatea ca un mostenitor rezervatar sa apara si sa ceara prin instanta jumatate din partea sotului.
Va multumesc pentru raspuns.
Este posibil sa ieșiți cu bine în caz de proces.
Chiar dacă este atacat actul nu este obligatoriu sa obțină câștig de cauza alți moștenitori.
Noua lege și pe aceste aspecte a creat probleme cu privire la dreptul de proprietate al fiecăruia dar în instanta puteți câștiga procesul...daca va fi vreunul...evident...