avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment plus penalizare baneasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment plus penalizare baneasca

Am primit din partea angajatorului o Decizie (avertisment), bazat pe un raport al unei colege conform caruia, nu mi-am respectat o prevedere din Fisa Postului ( pe scurt se spune ca am trimis un fisier gresit adica nu continea un necesar de materiale pentru o lucrare corect). Adevarul este ca fisierul ala nu e trimis de mine ci de sefa de proiect care l-a adaugat altor fisiere si l-a trimis clientului fara sa il verifice. Asta s-a intimplat la citeva zile dupa ce eu am fost mutat la alt proiect si toate fisierele au fost date altui coleg sa continue munca (fara o lista scrisa de lucruri pe care trebuia sa le corecteze/modifice sau sa le faca de la capat,......:slap: ). Problema asta am discutat-o la o minisedinta (eu, seful, colega cu raportul, sefa de proiect, colegul si asistenta sefului) si seful a fost de acord ca, intr-adevar nu eu am trimis fisierul ala gresit dar totodata mentine Decizia (deci nu e vina mea dar se pastreaza Avertismentul :hm: :confused: ). Pe linga Avertisment mi s-a spus si ca pe o perioada de 5 luni o sa mi se opreasca din banii pe care-i primesc, am facut eu o socoteala, vreo 9-10% din banii pe o luna. De astia insa nu e scris nimic pe Decizie. Din cite am mai citit pe ici pe colo, daca e avertisment nu se opresc si bani. Daca e si cu bani atunci trebuia facuta o cercetare, cu chemarea mea si atunci as fi dovedit ca nu eu am trimis fisierul. Si daca era cercetare, trebuia scrisa in Decizie, ca daca nu era scris se anula decizia.
Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a anula Decizia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:33, 13 August 2009
Decizia se poate anula in instanta!
Daca este avertisment atunci nu se poate sanctiona si cu amenda! Ori este avertisment ori este sanctiune baneasca prin retinere salariala!
Daca nu este trecuta in decizie retinerea din salariu atunci este ilegala! faceti sesizare la ITM!B-)
In termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei o puteti contesta in instanta. Competenta apartine Tribunalului in a carei raza teritoriala aveti domiciliul.
Potrivit Codului Muncii, pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.
Si, indiferent de sanctiune (chiar si avertisment), daca nu se face cercetarea disciplinara conform Codului muncii decizia este nula de la nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare macaroana macaroana Buna ziua ,as dori si eu o lamurire despre o decizie de sanctionare.Faptele s-au petrecut in felul urmator:(sunt asistentul directorului)intr-o zi a sunat ... (vezi toată discuția)
Avertisment primit pt. neefectuarea unui lucru despre care nu stiam ce mendi mendi am si eu o problema ,nu sunt contabila de meserie ci facturista,si ieri am primit un avertisment de la contabila sefa cum sunt vinovata de neefectuarea ... (vezi toată discuția)
Probleme mari... deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva neclaritati referitoare la ceea ce se intampla la actualul meu job. Descrierea sumara a situatiei este urmatoarea: - sunt angajat de 2 ... (vezi toată discuția)