avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluare activitate din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluare activitate din CIC

Buna seara!
Am o cunostinta care pe data de 25.08.2009 termina perioada de concediu pentru crestere si ingrijire copil.Dar,societatea la care lucra, momentan are activitatea suspendata( angajatii acestei societatii aflandu-se intr-un proces de conflict de munca cu patronatul, iar pana la solutionarea lui, au contractul individual de munca suspendat).
Intrebarea ei este ce se intampla cu ea?Normal, trebuia sa mearga la societatea respectiva sa depuna o cerere de reluare a activitatii..etc. Dar in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 14 August 2009
se procedeaza la fel
va trebui sa depuna cerere de reintegrare ptr ca altfel societatea o poate concedia ptr absente nemotivate.
sa inteleg ca nu mai este nimeni in societate sau oamenii nu mai lucreaza?

oricum, ea trebe sa aiba o dovada ca a solicitat reintegrarea.
oamenii nu mai lucreaza, societatea nu a mai luat niciun contract de lucru avand in vedere conflictul de munca

Mergeti la ITM, ei sigur stiu despre ce este vorba la unitatea respectiva si va vor indruma ce sa faceti.
Se depune cerere de reluare a activitatii, iar angajatorul poate decide daca ii suspenda c.i.m. in baza art.52 lit.d C.mun. ori ii desfiinteaza postul, urmand ca salariata sa beneficieze de indemnizatia de somaj in cazul concedierii daca indeplineste conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez in acest caz? simonaelena simonaelena Buna ziua O societatea comerciala (cu 4 salariati) cu obiect de activitate -constructii, nu are lucrari contractate in aceasta perioada. Patronul a gasit ... (vezi toată discuția)
Reincadrare pe vechiul post hotarata de instanta, dar de cand si cum?? francescaanamaria francescaanamaria Decizie de concediere in urma reorganizarii anulata de instanta. Ne obliga sa l reincadram si sa platim ca daune salarii ptr fiecare luna , din momentul ... (vezi toată discuția)
Incetare contract suspendat pentru cercetare prealabila!!! Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am urmatoarea problema in care am o incertitudine In cadrul unei societati unul dintre soferii angajati a savarsit un prejudiciu de 8.000 de lei ... (vezi toată discuția)