Buna ziua,
As dori o parere in privinta urmatoarei situatii: in anul 2012 fostul prieten a instrainat un autoturism proprietatea mea fara acordul meu; eu in acel moment nefiind posesoare permis auto i-am solicitat acestuia sa-mi restituie bunul.
Ulterior am depus plangere la politie fiind incadrata fapta ca abuz de incredere. Anul trecut s-a solutionat, procurorul clasand dosarul motivand insuficienta probelor.
Din pacate eu nu am fost instiintata, decizia fiind trimisa catre avocatul ce ma reprezenta inainte ...si care nu a binevoit a ma anunta.
Ce pot face in aceasta situatie, tinand cont de faptul ca bunul nu este in posesia mea fiind instrainat fara acordul meu; sunt obligata sa platesc taxele si impozitele aferente (in prezent in cuantum de 17000 lei); iar autoturismul poseda rca valabil intocmit pe numele meu..
multumesc, cristiana c
Daca depune plangere pentru furt se v-a clasa din moment ce a fost cercetata fapta, chiar daca vorbim de alta incadrare.
Mergeti la parchet si solicitati sa vi se comunice ordonanta de clasare, aratati motivele pentru care nu ati intrat in posesia ei si depuneti plangere.
deja am facut aceasta cerere de redeschidere a dosarului, aratand motivele pentru care nu am contestat in timp util..
lasand partea cu cercetarea abuzului de incredere...ce e de facut? sunt proprietara unui auto pe care nu-l posed si pt care platesc taxe si impozite..
ce pot face pe cale civila, de exemplu? cum pot obtine legal o hotarare prin care sa reiasa ca nu sunt in posesia acestui autoturism? cum pot intra in posesia auto..?
multumesc
Daca detineti probe rezonabile,eventual martori care sa confirme aspectele precizate de dv puteti formula actiune in instanta impotriva ex prietenului
Este interesant cum a instrainat bunul mobil in conditiile in care nu a prezentat certificat fiscal si nici fisa de radiere auto
Si in situatia expusa,exista varianta pentru radiere de pe rol fiscal
Abuz de incredere?
d.cosmin
Buna ziua,
De acum ceva timp am dat masina unui \'prieten\' de familie in vederea vanzarii, insa acesta nu s-a mai prezentat pentru intocmirea actelor. ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto !
heathcliff
Buna seara. In luna iulie a.c. am gasit un autoturism pe un site de vanzari auto din Ro. Vanzatorul a fost de acord cu schimbul propus, cu autoturismul meu, ... (vezi toată discuția)