avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită amenintare cu executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

amenintare cu executare silita

Cui mă adresez daca vreau sa scap de plata unei executari silite? Acum doi am fost victima unei escrocherii din partea unui furnizor de telefonie mobila la care aveam contract. Exact cu o lună inaintea terminării contractului (pe care le-am spus cla ca nu vreau sa-l prelungesc) am primit o factura super incărcată pe care n-am fost de acord sa o platesc. Mentionez ca nu am primit desfasurator. Nici contractul nu am putut sa-l inchei legal pentru ca nu au fost de acord. Ar fi trebuit sa platesc factura. Am mers la acea vreme la OPC din orasui in care locuiesc. Acestia mi-au spus sa fac plangerea la OPC Bucuresti. Bineinteles ca am renuntat (mare greseala). Am facut doar o sesizare scrisa la operatorul de servicii de telefonie respectiv.
Si de atunci nimic pana in aceasta saptamana cand m-am trezit, prin posta, cu o amenintare cu executate silita din partea unei firme de recuperare care preluase datoria mea. Mentionez ca scrisoarea cuprindea doar instiintarea de plata a unei sume de aproape 4 ori mai mare decat factura de la acea vreme. nici o explicatie la cum s-a ajuns la suma noua.
Ce fac in aceasta situație? Refuz categoric sa ma las inselata?
Cel mai recent răspuns: katalin77 , utilizator 17:56, 26 Mai 2016
Aveti 2 solutii - sa i dati curs si asta inseamna ca vor profita de naivitatea dvs sau sa i nu i bagati deloc in seama. Contractul de telefonie mobila nu e titlu executoriu, prin urmare nu poate fi executat silit decat dupa investirea lui cu formula executorie. Ca sa obtina investirea lui cu formula executorie ( ca sa merite) suma restanta trebuie sa fie una considerabila. De renuntat nu vor renunta...si vor continua sa va trimita tot felul de "amenintari" . Ce puteti face? Calculati-va termenul de prescriptie a datorie, care este de 3 ani de cand a devenit scadenta factura operatorului de telefonie mobila in cauza. Invocarea implinirii termenului de prescriptie poate fi facuta doar de catre cel in favoarea caruia curge. In acest caz, de catre dvs si doar daca se va ajunge la executare silita. Chiar daca instanta ar lua la cunostinta ca datoria s-a prescris, ea nu poate invoca prescriptia din oficiu, fiind un drept exclusiv al celui in favoarea caruia curge, si care trebuie sa solicite expres acest lucru prin contestatia la executare.
ps. Dupa o perioada vor trece la o noua tactica in care o sa va propuna sa o achitati in rate etc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita margit margit In 2005 mai a fost data o sentinta conform careia datorez unui operator de telefonie mobila o suma de bani (420$ debit +76.000.000 Rol penalitati cu cateva ... (vezi toată discuția)
Debit cosmorom Buna ziua, In 2001, am facut un abonament la Cosmorom la care am renuntat insa imediat din diverse motive. Nu am folosit niciodata acel abonament, sau cel ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare ii alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Revin cu acest topic (discutia initiala a fost sub numele Situatie termen prescriptie datorii bancare) intrucat as vrea sa stiu daca au intervenit ... (vezi toată discuția)