avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia crestere copil dupa noua lege
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia crestere copil dupa noua lege

Buna ziua,
As vrea sa stiu: dupa noua lege (2016) daca fetita mea are dreptul sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului (legea spune ca trebuie sa ai lucrate 12 luni din 24 anterioare nasterii copilului). Mie mi s-a refuzat deoarece dupa vechea lege trebuia sa am 12 luni lucrate anterioare datei nasterii :din pacate am avut doar 11 luni . Vreau sa mentionez faptul ca in cele 24 luni anterioare nasterii copilului as avea 23 luni lucrate. Copilul inca nu are 2 ani impliniti pana in noiembrie. As putea primi indemnizatia dupa noua lege sau macar pe lunile care urmeaza (din iulie pana in noiembrie) deoarece conform noii legi ma incadrez . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 27 Mai 2016
1. Cred ca puteti solicita CCC si indemnizatie incepand cu 1 iulie si pana implineste copilul 2 ani.

2. Dar trebuie sa mai asteptam si modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010.

3. Intre timp puteti sa intrebati si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
stanmihaelacosmina a scris:

.... As putea primi indemnizatia dupa noua lege sau macar pe lunile care urmeaza (din iulie pana in noiembrie) deoarece conform noii legi ma incadrez . Multumesc!

In acest sens, proiectul de modificare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 111/2010, dispune la art.III ca, persoanele care inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.66/2016 nu indeplineau conditiile de acordare a drepturilor prevazute de OUG 111/2010, pot solicita stabilirea dreptului dupa data de 01.07.2016, daca se incadreaza in conditiile prevazute de art.2 alin.1 din OUG 111/2010, astfel cuma fost acesta modificat prin Legea 66/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Nu reusesc deloc sa ma lamuresc. Numai raspunsuri standard etc. E trb sa nasc in iunie. Nu am 12 luni consecutive. Voi fi in prenatal pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ! ContSters388630 ContSters388630 Buna ziua ! In luna iunie 2013 am terminat 11 clase. In luna septembrie a aceluiasi an, am nascut . Pana in octombrie 2015 am beneficiat de indemnizatie. Nu ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil dianastu dianastu buna ziua!! in urma cu 1 an si 9 luni am nascut un baietel,dafiind fapul ca am fost eleva am beneficiat de indemnizatie de crestere copil.acum sunt ... (vezi toată discuția)