avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notarii in ziua de azi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notarii in ziua de azi

astazi am incheiat un antecontract pt vanzare unui apartament , cu avans iar restul de bani se achita la o data mentionata in contract.
Cumparatorul ne-a dat o suma avans iar restul el a zis ca ia prin credit bancar si se va achiat pana la data stipulata in contract.
Au fost puse conditiile uzuale gen vanzatorul plateste dublu daca se razgandeste pana la data din contrct iar cumparatorul pierde avansul daca nu da restul sumei pana la acea data.
Dar surprinderea mea a fost alta si anume: fara sa-mi se spuna s-a trecut in antecontract clauza ca daca cumparatorul nu obtine creditul pana la data aceea eu ii returnam avansul.DAR NU NUMAI CA S-A TRECUT CLAUZA DAR ERAU PREGATITE 2 ANTECONTRACTE LA MODUL CA IN MOMENTUL IN CARE AM FACUT GALAGIE PT CLAUZA ACEEA S-A SCOS UN AL 2-LEA ANTECONTRACT DEJA PREGATIT FARA CLAUZA ACEEA.
DACA NU OBSERVAM ACEASTA CLAUZA NIMENI NU MA ATENTIONA SE PARE DE EXISTENTA EI.
1.INTREBAREA MEA ESTE: VI SE PARE NORMALA SITUATIA?NOTARUL SA NU ZICA NIMICA SI SA TREACA ACEASTA CLAUZA?
2.SI IN AL DOILEA RAND NOTARUL TE INTREABA MIRAT: CHIAR O SA IEI BANII CUMPARATORULUI DACA NU ADUCE RESTUL SUMEI LA DATA RESPECTIVA?VI SE PARE NORMAL CA NOTARUL SA INTREBE ASA CEVA?EU ZIC CA E LA ALEGEREA SI OMENIA MEA SA DECID LA DATA RESPECTIVA CE O SA FAC IN CONTINUARE.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 23:10, 13 August 2009
Nu sunteţi sadic :) Sunteţi doar avocat şi e firesc să evitaţi astfel fondul chestiunii discutate :P

În fond, şi eu aş face la fel, dacă aş fi prins la înghesuială. :dance3:

:bow:

Va multumesc de raspunsuri " m-ati linistit in privinta situatiei".
Ce nu ati inteles sau probabil ati omis sa spunem mai frumos de unde a plecat aceasta situatie creata care poate nici nu aparea sau nu ma gandeam eu daca la notar nu se intampla faza cu 2 antecontracte pregatite.

Va multumesc inca o data pt sfaturi.
themis a scris:

Nu sunteţi sadic :) Sunteţi doar avocat şi e firesc să evitaţi astfel fondul chestiunii discutate :P

În fond, şi eu aş face la fel, dacă aş fi prins la înghesuială. :dance3:

:bow:
Touche!=D>
Parerea mea sincera si off topic , deoarece este o simpla parere , este ca in cazul in care nu se perfecteaza un astfel de contract ar trebui gasita calea de mijloc , eventual o returnare de jumatate din avans. Asa ar fi fair play! daca mai putem discuta de fair play in zilele noastre!:)

Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Da, se poate discuta despre fair play. Este mai greu cu aplicarea în practică a principiului. B-)

Cel puţin constat cu plăcere că am reuşit, amîndoi, să dovedim că există acele excepţii care, e adevărat, nu fac decît să întărească regula din paragraful anterior.

:fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu antecontract prima casa gcv gcv buna ziua.am si eu o problema.am facut si eu o promisune bilaterala de vanzare cumparare pt un apartament,am luat avans 500 euro,am depus toata documentatia ... (vezi toată discuția)
Litigiu returnare avans in urma unei promisiuni de vanzare-cumparare prin prima casa s2elena s2elena Acum 2 luni am incheiat la notar promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament in vederea cumpararii prin credit bancar prin programul Prima ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)