Buna seara, rog o persoana care este avocat sau o persoana care lucrează la judecători. Am următoarea situație; tatăl meu este in vârsta 80 ani persoana cu handicap grav, cod handicap 7, cei de la asistenta sociala au recomandat punerea sub interdictie și numirea unui tutore.
Am demarat aceasta actiune prin primarie, cerere la judecatorie, a fost dus la medicina legala.
Acuma am primit de la judecatorie o citatie precum sa ne prezentam cu bolnavul in instanța sau daca acest lucru nu este posibil ascultarea bolnavului se va face acasă.
Intrebarea mea este: daca se deplasează cei de la judecătorie să-l asculte pe bolnav acasă ce taxa se percepe, sau poate nu se taxeaza. In ce lege este stipulat aceste servicii sau lucruri, cu privire la judecători, care se deplaseaza la domiciliul persoanelor cu handicap, care nu se pot deplasa.
Pt ca daca este 300 -500 lei Mai bine fac un efort și il duc acolo.
Rog dacă mă poate ajuta cineva cu acest răspuns, la această situație prezentată. Vă multumesc.
Stati linistit nu se percepe nici o taxa de catre magistrat in cazul in care il audiaza pe tatal dvs la domiciliu.In Bucuresti in marea majoritate a cazurilor judecatorii insista ca persoana ce urmeaza a fi pusa sub interdictie sa se prezinte la sediul instantei.In functie de problemele fiecaruia exista variante persoana este audiata separat sau daca se deplaseaza greu judecatorul vine pana in holul instantei sau pana la masina etc.