avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIA PRIVATA!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIA PRIVATA!

Buna ziua!Eu am lucrat timp 19 ani si 9 luni intr-o institutie de stat,timp in care mi s-a oprit de pe statul de plata suma care trebuia oprita pentru pensia de LA stat.
Cu un an de zile inainte de a pleca din aceasta institutie mai exact in 2008,am incheiat un contract ptr oprire cotizatie pensie privata la ING.
Intrebarea mea este eu voi lua pensie atat de la stat(pentru anii in care am cotizat la Casa de Pensii)cat si de la privat(pentru perioada in care am cotizat pentru privat)?Si mai am o intrebare.In momentul de fata eu lucrez in continuare,mie din salariu mi se opreste si de catre stat cotizatia pentru pensie sau numai de catre privat(ING)?
Multumesc frumos!. Astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 31 Mai 2016
Fiind angajata, vi se opreste pe stat atat pentru pensia de stat cat si pentru pensia privata. La iesirea de drept la pensie, beneficiati de suma acumulata la pensia privata.
Si voi beneficia si de pensia de la stat sau numai de cea de la privat?? Multumesc ptr raspuns!
In primul rand veti beneficia de pensia de la stat , pentru care ati platit contributie atatia ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere fond pensie facultativa ing nuga nuga Buna ziua, anul trecut am fost disponibilizat de la hidroelectrica din cauza insolventie si doresc sa retrag suma stransa in fondul de pensii facultativa de la ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul pensie grupa i subteran florinrus_1970 florinrus_1970 Buna ziua. Peste 11 luni voi implini 45 de ani si lucrand in grupa speciala de munca ,adica in subteran, am posibilitatea iesirii la pensie dupa 20 de ani de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pensia de stat pentru pensia privata rabina rabina Buna ziua, Cand au fost introduse pensiile obligatorii am fost repartizata aleatoriu la ING. In momentul de fata, am optat pentru o pensie privata - Pilon ... (vezi toată discuția)