avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incheiere contract inchiriere apartament neinregistrat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incheiere contract inchiriere apartament neinregistrat la ANAF cu dificulati

Buna ziua, sunt studenta in anul 2 la facultatea de farmacie din Bucuresti si locuiesc intr-un apartament inchiriat in urma cu 5 luni pentru care platesc lunar chiria de 250 euro, inchirierea s-a efectuat prin intermediul unei agentii imobiliare in cadrul careia s-a incheiat si contractul de inchiriere care stipuleaza doar data si suma pentru plata chiriei lunare fara alte adaugiri referitoare la bunurile apartamentului si utilizarea acestora. Mentionez ca inchirierea nu a fost inregistrata in cadrul ANAF. In urma cu 10 zile am adus la cunostinta propietarilor dorinta de a incheia acest contract utilizand un preaviz de 30 de zile, insa in urma vizionarii apartamentului de catre acestia, propietarii considera necesara achitarea unor sume considerabile pentru diferite defectiuni mult exagerate precum aspectul parchetului pentru care nu ma consider vinovata deoarece apartamentul era intr-o stare medie de uzura la momentul inchirierii. Doresc sa aflu daca sunt obligata din punct de vedere legal sa platsc aceste despagubiri si care sunt pasii pe care ar trebuii sa ii urmez.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Andreea Ioana Miricioiu , Avocat 15:08, 27 Mai 2016
Buna ziua, in opinia mea, daca nu s-a incheiat un proces-verbal de predare-primire care sa cuprinda starea apartamentului la momentul predarii, proprietarii trebuie sa faca dovada ca defectiunile pe care acum le reclama existau la momentul la care dumneavoastra ati preluat in chirie apartamentul. Desigur, trebuie insa sa specific ca reparatiile locative-care decurg din folosirea normala a bunului-cad in sarcina dumneavoastra. In concluzie, daca nu vorbim de niste simple uzuri care survin odata cu folosirea bunului, acestia trebuie sa probeze ca ele nu existau la momentul predarii. Daca s-a semnat un p-v si nu erau consemnate, atunci cu parere de rau va anunt ca trebuie sa le suportati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie dupa predarea unui apartament inchiriat Popa_Ioana Popa_Ioana In luna iunie 2015 am inchirait un apartament, moment in care am incheiat doar un proces verbal cu starea bunurilor din apartament fara contract de ... (vezi toată discuția)
La inchiriere cine plateste uzura normala a peretilor ? Georgian3 Georgian3 Am locuit cu chirie cca 10 ani intr-o garsoniera si acum cand plec proprietarul doreste ca eu sa ii fac peretii in toata garsoniera... Peretii erau ok cand am ... (vezi toată discuția)
Probleme aparute dupa returul unui produs popescualextraian popescualextraian Buna ziua, In data de 10.03.2017 am achizitionat o consola PS4 de la Media Galaxy/Altex Cluj, sediul Polus. Conform ofertei Media Galaxy, orice produs ... (vezi toată discuția)