avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozit salar persoana handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozit salar persoana handicap

Buna ziua!
Am adeverinta de persoana cu handicap accentuat. Am depus o copie la firma unde sunt angajat, pentru a fi scutit de plata impozitului pe salariu. Firma refuza sa aplice legea, spunand ca eu am negociat un salariu net cu directorul si atat primesc.
Ce pot sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 30 Mai 2016
In c.i.m. ce salariu aveti mentionat, brut sau net?
Este un salariu negociat verbal. Cred ca una este trecut in C.I.M si alta in realitate. Oricum eu cer doar impozitul oficial.
Si este brut. Dar nu ar conta, indiferent cum este trecut. Se retine oricum impozit si legea spune ca acest impozit imi revine pe perioada handicapului, nu?
Daca este trecut brut , atunci nu trebuie sa vi se retina impozit.

Daca este trecut net, atunci nu aveti ce sa mai solicitati de la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)
Conform legii , persoanele cu dizabilitati sunt scutite de impozitul ... Mikka_mia Mikka_mia Conform legii , persoanele cu dizabilitati sunt scutite de impozitul pe venit. Al cu drep este acest lucru : al angajatului (persoana cu dizabilitati) sau al ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozit, persoana cu handicap razvan2487 razvan2487 Buna ziua, sunt persoana cu handicap cu grad accentuat si de curand mi-am schimbat locul de munca. Pana acum beneficiam de scutirea la impozit, in sensul ca ... (vezi toată discuția)