avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare executorie admisa in urma cererii de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare executorie admisa in urma cererii de ordonanta prezidentiala formulata de reclamant

Buna ziua.Sunt intr-o mare dilema.S-a emis o hotarare executorie cu termen de apel in 5 zile de la pronuntare.Am inteles ca apelul nu suspenda executarea.Am depus apel in care am solicitat suspendarea executarii silite pana la judecata apelului,platind acea cautiune stabilita prin lege.
S-a emis o hotarare(ordonanta prezidentiala) prin care sunt obligata sa predau pasaportul copilului meu in vederea deplasarii acestuia la tatal lui in strainatate.Pe hotarare este mentionat astfel: Obliga parata sa predea reclamantului pasaportul copilului , predarea urmand a fi efectuata in scopul deplasarii copilului in perioada de 01.07.2016-15.08.2016.
Deci eu am inteles ca este executorie la data de 01.07.2016, atunci cand copilul pleaca sunt obligata sa -i dau pasaportul, nu acum. Tatal copilului a cerut executarea mea la un executor, iar acesta a depus o cerere de incuviintare a executarii silite .Intrebarea mea este :Cand este de fapt aceasta hotarare mentionata mai sus executorie? Stiu ca hotararea judecatoreasca este executorie la pronuntare , cu mici exceptii. Va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns corect, justificat.Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 17:19, 3 Iunie 2016
Trebuie sa predati pasaportul imediat ,pentru a nu fi executata silit si pentru a plati cheltuieli de executare.Sunteti pasibila de pedeapsa penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. Cand la mijloc este si un copil, nu trebuie sa va opuneti ca acesta sa stea cu ambii parinti pentru ca e dreptul tatalui legal sa aiba legaturi firesti cu copilul. Copilul nu este proprietatea dvs.
Copilul este sufletul meu, d-na avocat Cazacu. Copilul nu este proprietatea mea, dar nici un instrument de razbunare in mana unui parinte manipulator, violent. Am respectat intotdeauna programul dat de instanta la divortul meu. Tatal copilului nu a respectat de n ori hotarea judecatoreasca si nu i s-a intamplat nimic.Traim in Romania...Sunt de acord ca copilul sa-si petreaca vacanta cu tatal, dar in Romania, cel putin pentru o anumita perioada, din cauza unui anumit context. Exista posibilitatea ca sa nu imi mai aduca copilul.S-a facut un apel la acea hotarare judecatoreasca.Bineinteles daca instanta va decide altfel, eu nu ma voi impotrivi. Legea trebuie respectata de toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita program vizitare minor laau laau Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti executorii cristian_paul cristian_paul Am o hotarare judecatoreasca executorie si as dori sa aflu ce se intampla daca paratul nu o respecta.Am castigat in instanta un proces de ordonanta ... (vezi toată discuția)
Luare copilului direct de la judecator dupa audiere fara executare silita CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce părere aveți, se poate lua cu forța un minor în baza unei hotărâri judecătorești definitive dacă copilul nu vrea? Ma refer la situatia în care nu ... (vezi toată discuția)