avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie renuntare la mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie renuntare la mostenire.

Buna ziua,

O sa renunt la dreptul de mostenire in cazul tatalui meu. Acesta este inca in viata dar locuieste in Germania. Ce trebuie sa fac in afara unei declaratii tip - cu datele mele de identificare si datele lui pe care le cunosc ( data de nastere, oras, parinti ? - alte detalii pe care i le-am solicitat nu mi le ofera ... credeti ca e nevoie de mai mult decat atat? )
Din cate stiu eu nu se poate renunta la succesiune daca persoana este in viata, atata timp cat este cetatean roman. Mergeti la un notar sa verificati.
O sa renunt la dreptul de mostenire in cazul tatalui meu.

Nu aveti la ce renunta cat tatal nici nu a decedat.
Dupa ce decedeaza o sa putet da declaratie de renuntare la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lml lml Buna ziua, Tatal meu a decedat , mama este in viata si vroiam sa stiu daca trebuie sa mai fac succesiunea daca sunt singura mostenitoare? (vezi toată discuția)
Act de mostenire Iohanna Iohanna Buna ziua, Am on intrebare referitoare la mostenire. Tatal meu a decedat acum 12 ani. Mama este inca in viata, iar eu sunt singurul lor copil. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Cum se rezolva problema autoritatii tutelare pentru un minor care este cetatean strain ntheer ntheer Buna seara, Cum se poate rezolva problema autoritatii tutoriale in cazul in care dorim sa facem succesiunea. Precizez ca minorul este cetatean german, iar ... (vezi toată discuția)