avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune casa si teren

Buna ziua,

Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie:

Decedatul nu a lasat testament, iar in urma sa au ramas doi copii, casatoriti.
Ulterior, unul din acestia a decedat.

Intrebare:

Fiul in viata si sotia fratelui acestuia (cumnata lui) se prezinta la succesiune.
Cat revine fiecaruia dintre ei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Uberland , utilizator 19:54, 14 Iunie 2016
Fiul in viata 1/2.
Sotia fratelui decedat 1/2.
La suucesiune decedatului vin cei doi copii ( chiar daca unul dintre ei este decedat) in cote egale, urmand ca sotia celui decedat sa dezbata si ea la randul ei (dupa urma sotului) succesiunea.
Multumesc.
O alta intrebare, in acelasi context.

​Sotia fratelui decedat nu se prezinta la primaria comunei respective, pentru deschiderea succesiunii, conform Anexei 24.

In acest caz, ce poate face fiul in viata pentru deschiderea succesiunii?
Va multumesc.
Multumesc.
O alta intrebare, in acelasi context.

​Sotia fratelui decedat nu se prezinta la primaria comunei respective, pentru deschiderea succesiunii, conform Anexei 24.

In acest caz, ce poate face fiul in viata pentru deschiderea succesiunii?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Va consult in legatura cu o situatie,dupa decesul cumnatei mele (in anul 2009) ,care NU AVEA COPII : Sotul este in viata. Decedata ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)