Buna ziua,
As avea urmatoarea intrebare.
Doi soti, unul roman si unul strain, acestia au cumparat impreuna o casa cu teren. Datorita faptului ca la aceea data sotul cetatean strain (UE) nu putea cumpara teren in RO, in acte casa figureaza bun comun iar terenul bun propriu al sotului roman, sotul strain avand un drept de folosinta asupra terenului. Am inteles ca in cazul unui divort de ex. si sotul strain are acelesi drepturi asupra terenului ca si sotul roman, adica jumatate (bun comun). Dar ce s-ar intampla in cazul decesului cetateanului strain, jumatate din teren se transmite mostenitorilor sau fiind doar un drept de folosinta se pierde atunci.
Privind in mod strict, terenul este al sotiei. Daca se dorea un echilibru, se putea realiza atunci cand s-a facut achizitia, in sensul ca sa-i revina o cota mai mare din casa cetateanului UE (sau o alta forma de echilibrare), insa daca nu s-a facut acest mod de impartire echilibrat, atunci inseamna ca actele reflecta o stare de fapt (sau pur si simplu cetateanul strain a fost prostit pe fata, asta-i viata). Daca va deceda, mostenitorilor le va reveni ce scrie in acte. Daca vrea sa repare ceva, sa o faca cat este in viata si sa nu lase lucrurile incurcate.
Cetateanul strain nu a fost prostit ci asa era atunci adica strainii nu puteau cumpara teren in RO. Daca in cazul unui divort se considera si terenul ca fiind bun comun de ce nu ar fi asa si in cazul decesului?
Intrebare
alina240
As avea si eu o intrebare.
Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren.
Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)
Partaj
utilizator32
Buna ziua,
Situatia e in felul urmator. Sotia cetatean roman si sotul cetatean strain, casatoriti in strainatate. In urma cu mai multi ani au cumparat ... (vezi toată discuția)