avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie privata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie privata

Buna ziua, ma adresez dumnevoastra cu o intrebare legata de pensia privata.

Din ce venituri se face retragerea pentru pensia privata? Am primit o scrisoare de la societatea la care mi s-a deschis un astfel de fond in care mi se prezinta situatia pe anul 2015. Eu am fost somera pana in luna iunie cand m-am angajat, insa am inceput efectiv munca in iunia, asadar primul salar l-am primit in luna august. Din ce venituri s-a putut face retragerea pe luna mai si iunie in conditiile in care eu am avut venit doar din luna august?
De asemnea, daca eu nu m-am personal sa solicit acest serviciu, firma respectiva are dreptul sa primeasca suma lunara pentru pensia privata?
Nu am semnat niciun act prin care sa imi dau acordul.

Iar pentru persoanele fara venit cum se face aceasta contributie? Daca de exmplu cineva a fost somer, apoi s-a angajat si apoi din nou este fara servici, dar nu are dreptul la somaj, cum se face aceasta contributie?

Cu multumirii,
TeodoraR
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 10:46, 30 Mai 2016
Puteti opta pentru fondul de pensii dorit atunci cand va angajati prima data. Daca nu o faceti, veti fi repartizata aleator la unul, dar acesta poate fi schimbat ulterior, la cererea asiguratului.
Buna ziua,
Viramentul catre pensia privata pilon II se face pe perioada cat sunteti angajata sau in somaj, iar dvs. vi s-a virat pana in luna iunie procentul de 2 sau 3% de catre somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)
Somera aflata in postnatal OPREA FLORENTINA OPREA FLORENTINA Din somaj am intrat in postnatal .O persoana aflata in aceasta situatie poate vira ceva la fondul de pensii. Zilele trecute am primit de la banca care ... (vezi toată discuția)
Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)