avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare divort SUA, casatoria Bucresti, sector 5
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare divort SUA, casatoria Bucresti, sector 5

Buna seara,

Va rog sa ma indrumati pentru inregistrarea in Romania a unui divort , hotarare definitiva in SUA cu apostila SUA si traducere legalizata. Casatoria a avut loc in Bucuresti, sector 5.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: whoever , utilizator 09:53, 2 Iunie 2016
Depinde de situație. În principiu, va trebui să se formuleze o acțiune în instanță pentru recunoașterea hotărârii străine. Ați avut vreodată domiciliu în țară? Dacă da, unde?
Am locuit in Bucuresti, sector 6. Am plecat acum 30 ani. Casatoria a avut loc la Starea Civila sector, 5. Divortul este pronuntat in S.U.A , definitiv si irevocabil, cu apostila si tradus. Am citit ca trebuie transcris aici, dar nu stiu exact pasii de urmat. Spre exemplu la ce Judecatorie trebuie depusa cererea: unde am locuit, unde m-am casatorit, Tribunalul Bucuresti sau Curtea de Apel? Imi puteti da mai multe detalii?
Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs si pentru timpul acordat.
Cererea de recunoaștere a hotărârii de divorț pronunțată de o instanță din SUA se depune la Tribunalul București. Hotărârea trebuie să aibă caracter definitiv.
Va multumesc!

O zi buna 4all...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea divortului din germania in romania MozartBach MozartBach Buna ziua! M-am casatorit in Romania, dar am divortat in Germania, primind totodata si custodia copiilor. Divortul s-a judecat in lipsa fostului sot pentru ca ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)