Va rog sa ma indrumati pentru inregistrarea in Romania a unui divort , hotarare definitiva in SUA cu apostila SUA si traducere legalizata. Casatoria a avut loc in Bucuresti, sector 5.
Multumesc!
Depinde de situație. În principiu, va trebui să se formuleze o acțiune în instanță pentru recunoașterea hotărârii străine. Ați avut vreodată domiciliu în țară? Dacă da, unde?
Am locuit in Bucuresti, sector 6. Am plecat acum 30 ani. Casatoria a avut loc la Starea Civila sector, 5. Divortul este pronuntat in S.U.A , definitiv si irevocabil, cu apostila si tradus. Am citit ca trebuie transcris aici, dar nu stiu exact pasii de urmat. Spre exemplu la ce Judecatorie trebuie depusa cererea: unde am locuit, unde m-am casatorit, Tribunalul Bucuresti sau Curtea de Apel? Imi puteti da mai multe detalii?
Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs si pentru timpul acordat.
Cererea de recunoaștere a hotărârii de divorț pronunțată de o instanță din SUA se depune la Tribunalul București. Hotărârea trebuie să aibă caracter definitiv.
Divort anglia
blackpool
Buna ziua.
Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)