avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ UNIC nr. 1.483 din 13 ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ UNIC nr. 1.483 din 13 noiembrie 2014, la Art. 29, alin. (5), care precizează că, citez:

„(5) Personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar între 5 şi 10 zile lucrătoare, potrivit legii. Durata exactă a concediului suplimentar se stabileşte în comisia paritară de la nivelul unităţii/instituţiei prevăzute în Anexa nr. 4.”

Eu consider că, în situația în care, din diferite motive, în nicio ședință a comisiei paritare din anul trecut, nu a fost introdusă pe ordinea de zi această problemă, cea a stabilirii exacte a duratei concediului suplimentar, NU poate fi anulat intervalul minim de 5 (cinci) zile obligatoriu, stabilit potrivit legii, în prima propoziție a alin. (5).
Pot beneficia de minim 5 zile fara aprobarea comisiei paritare?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2016
dana_popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 31 Mai 2016
Da, puteti beneficia de durata minima de 5 zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna 2017 ana500 ana500 Buna ziua . Imi spune-ti si mie va rog cum se calculeaza numarul de zile de CO pentru personalul didactic auxiliar si nedidactic . Ce legislatie sa am in ... (vezi toată discuția)
Stabilire concediu de odihna suplimentar Radamante Radamante 1. Un salariat are dreptul la un concediu suplimentar cu durata de 5 si 10 zile. 2. Durata exacta a concediului suplimentar trebuie stabilita in comisia ... (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar pentru personalul nedidactic rodica2001 rodica2001 Buna ziua ! In legea educatiei scrie ca personalul nedidactic beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar între 5 şi 10 zile lucrătoare. Durata ... (vezi toată discuția)