avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,sunt angajat cu CIM la o firma de constructii,din luna februarie 2016,iar in lunile aprilie - mai 2016,angajatorul ne-a zis sa facem cerere de concediu fara plata pana la obtinerea unei autorizatii.Am fost sunat de la birou sa vin sa fac inca o cerere de concediu fara plata pentru inca 30 de zile(luna iunie);Este legal asa ceva ?Si daca nu vreau sa mai fac alta cerere si nici sa-mi dau demisia,ce pot sa-mi faca legal?Dar eu ce pot face legal pentru a mi se respecta CIM?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 31 Mai 2016
Angajatorul nu are posibilitate de a trimite unilateral salariatul in concediu fara plata si nici nu poate impune unui salariat sa-si depuna o astfel de solicitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau fara? cornelia_simion cornelia_simion Intrebare: Pe 1 iunie mi-am dat demisia cu preaviz 15 zile (asa scria in contract), nu am stiut de 20 de zile. Patronul m-a sunat si a zis ca sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o intrebare am fost in concediu in perioada iernii ... Spike2k Spike2k Buna seara am o intrebare am fost in concediu in perioada iernii si trebuia sa incep munca, angajatorul mi-a zis ca nu pot incepe inca ca urmeaza sa ma sune el ... (vezi toată discuția)
Obligata sa imi dau demisia Mile30 Mile30 Buna ziua! Lucrez la o firma de sortare si in momentul de fata firma ramane fara proiecte. Ei ne dau 2 optiuni: ori sa plecam in deplasare (aceasi firma alt ... (vezi toată discuția)