avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara am o intrebare am fost in concediu in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara am o intrebare am fost in concediu in perioada iernii ...

Buna seara am o intrebare am fost in concediu in perioada iernii si trebuia sa incep munca, angajatorul mi-a zis ca nu pot incepe inca ca urmeaza sa ma sune el cand sa vin, trec 2 saptamani dupa 2 telefoane date imi zice sa vin sa-mi dau demisia ca cica ar fi prea multi la birou si nu mai are de munca pentru mine eu lucrez pe resurse umane ce ma sfatuiti sa fac? Sa cer somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 27 Ianuarie 2021
Am doar 7 luni muncite si nu vad sa indeplinesc 12 luni muncite in ultimele 24 de luni deci ce m-ati sfatui sa fac?
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)
C.m Lmmm Lmmm Buna ziua! Daca saptamana trecuta am avut c.m de miercuri pana vineri, iar eu maine o sa merg sa las c.m la birouri, imi pot da demisia? Afecteaza cu ceva ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla? alexfesty alexfesty Buna ziua, sa explic pe scurt situatia. Am lucrat la o sala de fitness pe postul de la receptie, unde in ultimul timp au inceput niste lucrari de renovare. ... (vezi toată discuția)