avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ART.103 alin3.C.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ART.103 alin3.C.M.

O.U.nr.65/2005 privind modificarea si completarea Codului Muncii, abroga alin.3 al art.103 si in concluzie, stagiul de cotizare la sistemul de asigurari sociale ,in cazul cim cu timp partial, nu se mai stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat. Ce presupune aceasta? Salariatului respectiv i se va retine CAS calculat la salariul pe care l-ar avea la o norma intreaga?Vechimea in munca se considera la norma intreaga?Ce alte consecinte considerati ca decurg din aceasta abrogare?Multumesc!
CAS se retine cu aceasi coeficienti la venitul realizat, indif ca e norma intreaga sau timp partial
Stagiul de cotizare este considerat ca cel cu norma intreaga
MULTUMESC MULT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim part time si vechimea in munca Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua .As dori sa stiu daca mai sunt in vigoare prevederile OUG 65/2005,astfel : \'\"Incepand cu data de 1 iulie 2005 , perioada in care o persoana a ... (vezi toată discuția)
Fractiuni de norma si vechimea in munca alialex alialex Mai am o intrebare: fractiunile de norma (jumatate de norma, 4ore/zi) cum se iau un calcul la stabilirea vechimei pt. pensie si la stabilirea vechimei in munca? (vezi toată discuția)
Vechime in munca m2gica m2gica Buna ziua... Perioada in care lucrezi cu jumatate de norma cum se calculeaza in cazul stabilirii varstei de pensionare? Daca am lucrat 2 ani cu jumatate de ... (vezi toată discuția)