avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil si prenatalul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil si prenatalul

Buna ziua,

as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina si concediu prenatal care stiu ca sunt platite cu 85% din salariu.
Afecteaza acest lucru la calculul indemnizatiei? Pt aceste luni de concediu prenatal, la calculul indemnizatiei se ia in considerare salariul meu in proportie de 85% sau de 100%?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 13 Iunie 2016
1. - Incepand cu data nasterii copilului intrati in concediu de maternitate (cele 126 de zile) chiar daca sunteti in concediu de odihna (CO).
- Restul de CO il puteti lua altadata.

2. Indemnizatia pentru concediu crestere copil se calculeaza avand in vedere numai veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
Piccolina83 a scris:

.... voi putea apoi intra in cele 126 de zile de concediu de pre si postnatal ( sau se reduce la jumatate nr acestora ), si abia apoi sa-mi depun dosarul de CCC.
Multumesc.


Durata zilelor de CO nu afecteaza durata concediului de materniatte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o solutie la urmatoarea situatie: O angajata aflata in concediu de odihna naste, cu ce data se acorda concediu pre/post ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal, concediu de maternitate, concediu crestere copil b_adriana2000 b_adriana2000 Buna ziua, sunt insarcinata(sarcina gemelara) in 32 saptamani si ma aflu in concediu de risc maternal din 15.09.2014 (sapt 19 de sarcina) si de la 1.01.2015 ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)