avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere sentinta Spania pentru a reface actele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere sentinta Spania pentru a reface actele copilului

Buna ziua
Pentru a obtine custodia copilulu meu si pentru anumiti factori, judecatorul a hotarat ca eu sa castig custodia unica a fiului meu pe cale exclusiva, iar fostul meu sot respectiv tatal baiatului poate sa aiba doar contact telefonic .
Deoarece baiatul are pasaportul expirat, am apostilat la tribunalul din Spania hotararea emisa de acesta, si prin procura facuta prin consulat fratelui meu, am cerut recunoasterea hotararii pe teritoriul Romaniei. Cauza a fost inregistrata in data de 27.05.2016, dar nu stiu cat va dura / procesul / timp/ etc., pentru a demonstra caracterul definitiv al hotararii. Intre timp am mers aici in Spania, la avocat si la tribunal si mi s-a explicat ca legea spaniola nu emite hotarari definitive. Teama mea este ca recunoasterea pe teritoriul Romaniei imi v-a fi respinsa, si in urma respingerii nu ii voi putea reface actele baiatuluii ramanand blocata aici in Spania fara a ma putea intoarce in Romania nici macar in vacanta. Ce pot face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: neculai29 , utilizator 12:53, 2 Iunie 2016
Buna ziua,
De unde frica dumneavoastra?
Inteleg ca aveti o sentinta spaniola apostilata, transmisa in Romania pentru recunoastere.
Cat va dura e greu de spus dar se va inregistra sentinta in Romania si veti putea sa faceti acte minorului.
Faptul ca sunt proceduri diferite intre Spania si Romania nu inseamna ca in Romania nu se cunosc aceste difernte.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)