Dat fiind ca majoritatea articolelor Dvs. au fost scrise pe baza intrebarilor cititorilor, am o intrebare pentru Dumneavoastra si am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns.
Activez in domeniul transporturilor, iar in urma cu 2 luni, am incheiat o comanda de transport cu o alta firma din domeniu. Din comanda reiese ca eu ma oblig sa-i transport marfa firmei respective, iar aceasta sa-mi plateasca serviciul. Ambele comenzi fiind semnate si stampilate de catre ambele parti.
Transportul a decurs perfect, insa firma respectiva refuza sa-mi plateasca factura scadenta deja de 2 luni, amanandu-ma de la saptamana la alta.
Intrebarea mea este: Care este procedura si care sunt costurile pentru a da in judecata firma respectiva?
Mentionez ca am documentele care dovedesc ca firma respectiva de transport se obliga sa-mi plateasca serviciul, ba chiar mai mult, in cazul intarzierilor, suntem indreptatiti sa aplicam penalitati de intarziere.
Va multumesc, si astept cu interes raspunsul Dumneavoastra.
Buna ziua,
Formulati o cerere la Judecatoria pe raza careia este firma debitoare (datoare) prin care solicitati obligarea acestea la plata datoriilor si penalitatilor.
Dupa ce sentinta ramane definitiva va adresati unui executor judecatoresc.
Valoarea taxei de timbru este in functie de suma solicitata.
A se vedea OUG 80/2013 si, eventual, art. 1025 si celelalte Cod Procedura Civila.
Consultati un avocat daca nu va descurcati.
Daca suma este pana in 10.000 lei, aveti procedura cererilor cu valoare redusa.
Nu aveti nevoie de avocat. Trebuie doar sa fiti atent cand completati un chestionar/un formular si il trimiteti la judecatorie, alaturi de taxa de timbru si copii dupa actele cu care demonstrate ce doriti sa demonstrati (contractul, CMR etc)
Taxa de timbru este fixa:
- pentru prejudiciu pana in 2000 lei este 50 lei
- peste 2000 lei este 200 de lei
Modelul si instructiunile de completare le gasiti aici
portal.just.ro/.../formular%20cerere%20chemare%20in%20judecata..
Daca nu puteti accesa acest site, cautati pe internet ORDIN M.just Nr. 359/C din 29 ianuarie 2013 care a aprobat formularele si le luati de acolo.
Puteti citi si art.1026 - 1033 cod procedura civila.
Codul il gasiti usor pe internet, dati o cautare pe google, ca sa realizati despre ce vorbesc si cum sa procedati.
Recuperare creanta
leona777
buna ziua, sunt administrator la o firma, si as vrea sa stiu o chestier: daca am de recuperat niste bani de la o societate si vreau sa o chem in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Dovada pt. intarziere
babar
Buna ziua
Sper ca am postat acolo unde trebuie problema mea.
Am primit un SMS de la fostul meu sef, ca ma va da in judecata, ca firma a fost penalizata pt. ... (vezi toată discuția)