avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort International
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort International

Buna ziua,

Am apelat la acest site cu speranta ca voi gasi persoane competente pt a-mi raspunde si mie la o problema.
Rezumatul fiind acesta : iubita mea actuala a fost casatorita pt scurt timp cu un cetatean turc. cateva luni mai exact, in 2011, acestia s-au casatorit in Turcia, dupa, ea a ramas in Romania si el mai mult la el in tara, s-au despartit din motive de abuz etc. Pb este alta, el a divortat acolo de ea fara ca ea sa fie prezenta. Divortul din ce zice el este efectuat numai ca nu vrea sa trimita actele de divort decat daca ii voi trimite 1000 de euro. Mai nou ia venit si un act de la judecatoria din Turcia cum ca trebuie sa pleateasca 600 ron cheltuieli de judecata si inca 1500 pt avocat, el platind in avans aceste lucruri si acum noi trebuie sa ii restituim lui aceste sume. Intrebarea mea este urmatoarea, daca merg in Turcia, judecatoria de acolo nu sunt obligati sa-mi dea si mie o solutionare a desfacerii casatoriei? sau ceva de genul ? pt a putea divorta si ea aici.

Va multumesc
Ba da!
Ea va trebui sa mearga in Turcia, si sa solicite judecatoriei sa-i elibereze si ei sentinta de divort.

Apoi se va intoarce in tara cu hotararea respectiva, o va traduce in limba romana, o va legaliza si va solicita instantelor romane, printr-o cerere de exequator sa o recunoasca. Ulterior, hotararea obtinuta de la instantele romane o va inregistra la starea civila de domiciliu in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere hotarare de divort din turcia Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,ma iertati ca va deranjez am nevoie de niste sfaturi in urmatoarea situatie.Un cet roman s-a casatorit in turcia,a divortat si acum s-a intors in ... (vezi toată discuția)
Divort deese deese Buna ziua, Cum as putea s adivortez in Romania, dat fiind faptul ca sunt divortata in tara unde m-am casatorit si acum vreau sa fiu si in Romania. De ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate crissss crissss Buna ziua! Divortul meu s a pronuntat in Turcia si voi primi actele de la fostul sot in 2 zile, unde trebuie dusa decizia de divort ca sa imi fie recunoscut si ... (vezi toată discuția)