Buna ziua. Lucrez la o unitate militara. Doresc sa intru in locul sotiei in concediu de crestere copil, desi, si ea are dreptul deoarece este studenta la master. De la personal mi s-a cerut adeverinta de la primarie precum ca sotia nu are venituri si ca nu va intra ea in concediu de crestere copil. Am uitat sa le specific ca sotia este studenta si ca nu lucreaza. De aceea doresc sa va intreb: are vreo importanta daca sotia are venituri sau nu? Despre ce adeverinta este vorba mai exact, si daca se poate sa o scot eu in locul sotiei. Multumesc
1. - De la Primarie (Adm. Fiscala) veti solicita o adeverinta ca sotia nu are venituri inregistrate acolo, desi nu vad la ce foloseste pentru a intra dvs. in concediu crestere copil (CCC).
- Nu are importanta daca sotia are sau nu venituri.
2. - Primaria nu are de unde sa stie daca sotia dvs. va intra sau nu in CCC.
- Sotia indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC si, in acest caz, CCC al dvs. se reduce cu o luna de zile.
3. - La dosarul pentru indemnizatia pentru CCC anexati o adeverinta de la facultate care sa arate ca sotia dvs. este studenta la zi.
- Sau sotia poate da o declaratie, pe propria raspundere, ca este studenta.