avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... servicii conexe psihologie
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

servicii conexe psihologie

Buna ziua,

As dori sa stiu ce conditii trebuie sa indeplineaca un psiholog pentru a oferi servicii conexe psihologie decontate prin CAS in urma unui contract cu un medic specialist conform legii?
Eu sunt psiholog cu drept de libera practica in pshihologie educationala si psihoterapie cognitiv comportamentala.
Cu aceste specializari pot incheia contracte cu medicii specialiasti pentru astfel de servicii?
Intreb acest lucru pentru ca m-am lovit de "interpretarea" legii de catre reprezentantii CAS, care sustin ca trebuie sa ai toate specializarile, asa cum sunt insiruite in lege, etc....
Am intrebat si la Colegiul Psihologilor si mi s-a spus ca legea este clara, in sensul ca daca esti atestat pentru una dintre specializari nu este nici o problema.


"Potrivit normelor la Contractul-cadru, recent publicate, servicii psihologice de sanatate conexe actului medical sunt furnizate de psihologi in specialitatea psihologie clinica, consiliere psihologica, psihoterapie si psihopedagogie speciala si pot face obiectul contractelor incheiate de casele de asigurari de sanatate cu medicii de specialitate, cu urmatoarele specialitati clinice: neurologie si neurologie pediatrica, otorinolaringologie, psihiatrie si psihiatrie pediatrica, ortopedie si traumatologie si ortopedie pediatrica, reumatologie, oncologie medicala, diabetzaharat, nutritie si boli metabolice, hematologie si nefrologie."

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 21:33, 11 Iunie 2016
Nu este chiar nimeni care cunoaste legea si care poata sa raspunda la aceasta problema?
Vă puteți documenta aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu are autism. ce drepturi are? pydy03 pydy03 Buna ziua. Sunt mama unui baietel de 3 ani si jumatate si a unei fetite de 1 an si 2 luni. In prezent sunt in ccc pana va implini fetita meu 2 ani,pt baiat nu ... (vezi toată discuția)
Atestat de libera practica TheoMe TheoMe Legea 213/27.05.2004 regl.exercitarea profesiei de psiholog in Romania, eu am terminat profil psiho-pedagogie si desi la un moment dat in aceasta lege ... (vezi toată discuția)
Sanse in proces (probleme cu psihiatrul) astra123 astra123 Buna ziua. Bunica mea de la tara s-a plans doctorului de familie ca are [b]mici[/b] probleme cu somnul. Acesta a pus-o sa vorbeasca la telefon cu un psihiatru ... (vezi toată discuția)