avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abatere disciplinara

Intocmirea eronata a foii colective de prezenţă constituie abatere disciplinara pentru cel care a intocmit-o? (managementul nostru asa considera)
Mentionez ca in cazul nostru foaia colectiva de prezenta se intomeste in baza condicii de prezenţă (completata de fiecare coleg).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 3 Iunie 2016
Daca foaia colectiva de prezenta se intocmeste pe baza condicii completate de alte persoane nu are cum sa fie abatere disciplinara, atata timp cat corespunde datelor din condica.
Daca este modificata in mod intentionat atunci se poate da un avertisment si, conform regulamentului intern al firmei, la un anumit numar de avertismente , se emite un raport de abatere disciplinara.
Tinand cont de faptul ca pe baza pontajului ( foaia colectiva de prezenta ) se intocmeste statul de plata a salariilor, cu repercusiunile generate de un stat de salarii eronat, intocmirea eronata a foii collective de prezenta poate constitui o abatere disciplinara.
MirunaRA a scris:

Intocmirea eronata a foii colective de prezenţă constituie abatere disciplinara pentru cel care a intocmit-o? (managementul nostru asa considera)
.....


Da, poate constitui abatere disciplinara in conditiile mentionate de reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)