Din 2013 a fost angajata la bloc o administratora cu atestat de administrator bloc. Aveam restanta ca urmare a unor neantelegeri. De cum a venit, d-na adm. a inceput prin a-mi penaliza, cu 169 % luna precedenta, cand nu era angajata blocului. Si de atunci am aflat , subit, ca nu am 900r restanta ci peste1500r. Am platit cat am putut, 900. Apoi nu am mai putut plati fiind grav bolnava. Asa ca d-na adm. mi-a mai pus penalizari, la sumele penalizate deja de fostul contabil, acum casier, dinainte de angajarea ei. Toate penalizarile sunt peste 100%. In plus, actualul instalator si altii cu care este in cardasie, mi-a spus, in septembrie 2013, sa dau apartamentul meu de 3 camere, decomandat, la Sos.Giurgiului, la schimb, pe 2 camere cf. II, undeva.. prin Berceni, ca daca nu fac asta.. ''o sa-mi puna astia la bloc (Comitetul, presedinta, administratora, etc.) la penalizari ca nu o sa faci fata!!!'' Deja nu faceam ca in 2013 a perforat planseele si a montat contoare de gaz, pe hol, fara nici o semnatura de la locatari, fara sa intrebe pe nimeni. In 2014 a schimbat tevile de apa, cu unele din plastic..cu sub 50% semnaturi. Eu si altii nu am fost de acord, dar degeaba. Intretinere avuta a fost mereu salarii ( peste 40r + parti comune, apa , gaze. Nu locuiesc prea mult in ap.meu, nu consum apa si gaze mai deloc. Oricm nu consum pe luna 1 mc, ca nu folosesc masina de spalat) si apa, gaze ,pausal parti comne, totul cam 60-70r/luna. D-na adm. a cerut un salariu de 1500r, ce include doar programul de calcul al intretinerii.. sau mai clar.. nu face nimic. Am rugat-o sa vina sa-mi citeasca apometrele, si altele. Mi-a spus , ca aici , la bloc se aplica nu legea 230/2007, ci ''alte legi''... ca dansa sa stea degeaba si sa ia pe cat ''nu face'' 1500r, in timp, ce un cadru universitar, ia 1300r, dupa ani de facultate, doctorat, etc. ,fata de d-na adm. ce are 11-x zile curs de administrator.. si liceul. Nu se poate vorbi cu dansa, ca face greseli si apoi tot dansa iti vorbeste cu tpeu. Nu mai zic ca eliberarea unei simple adeverinte de locatar, dureaza 1-2 saptamani.
Comitetul, presedinta, adm. au facut intelegeri, ilegale, cu locatarii restantieri ca platind mici sume de bani lunar, sa nu li se mai puna penalizari la restanta ''curenta''...Si asa, de la tevile de apa, la penalizari enorme,si greseli in calcularea intretinerii, am ajuns, in 2,5 ani de la aprox, 1000 r, restanta, la peste 5500r. Pentru ca nu am facut ''intelegeri'', vezi mai sus, mi se pun constant penalizari de peste 80-210%. Presedinta, care ia un salariu si nu face nimic, nu poate fi abordata.. sau m-a jignit atat de rau si de urat pe 28.11.2015 ca am ajuns la urgenta cu preinfarct. In plus, daca i-am spus sa faca ceva pentru bloc, sa incerce modernizarea lui, m-a si jignit, si forma de exprimare este ''eu nu stiu, eu nu stau de mult aici''...
NU deranjez pe nimeni, nici nu se stie cand stau aici sau nu, si s-a facut o gasca care imi vrea apartamentul pe gratis. In 2007 (nu aveam restanta, etc.) un locatar atoales ''sef de scara'' imi trimitea la usa niste ''huidume'' de oameni, care veneau ''ca am dat la ziar, ca vand apartamentul'', cum ieseam din bloc cei ce ma stiau, eu nu-i stiau veneau la mine cu ''nu vindeti apartamentul, datini-l noua''..A trebuit sa plec din Bucuresti, ca ..''sa scap''.. Mai nou, sotia acelui om, m-a jignit si mi-a spus ca fiica ei, de 44 ani , sanatoasa si somera, nu s-a maritat ca nu au unde sta.. 3 persoane, in 3 camere, ca eu sa ma duc la garsoniera si sa dau lor..casa. NO COMMENT!
De 3 luni am sferit o fractura de col femural, grava, nu m-am putut deplasa, nu pot munci, ( sunt inginera, am 59 ani si ma ocupam de ''limba engleza'', traduceri etc. Cel ce ma platea, ''a dat faliment'' din ianuarie, eu am avut accidentul pe 28.02.2016.. si am stat la pat.. oricum am ramas cu sechele, am mai mers cu carutul de invalid, merg, greu in carje...unde sa ma duc, sa muncesc, ca nici pensie de handicap nu pot lua..acte pentru, etc. Sufar de diabet si HTA) si acum, vor sa ma dea in judecata stiind ca sunt singura si bolnava. Cei ce au facut ''intelegeri'' ilegale, pe banii celor din bloc, au restante diminate si datorita lipsei penalizarilor ..''mai putine luni de penalizare''.
As vrea sa stiu cum mi se pun cote de intretinere, aleatorii, ''azi 35, maine 80r'', cand nu mi se citesc apometrele. Cum mi se pun penalizari de peste 100%. Cum locatarii, ce s-a facut stapani pe bloc, fac ''imbunatatiri''.. pentru a-si umfla buznarele, si sunt multi. Amintesc si faptul ca la scarile ''laterale'' 1 si 5, s-au scos peretii de sustinere dintre bucatarii si logii si la primul cutremur aceste scari se vor darama. La consturctia bloclui,in 1976, la scara mea, a 5-a, s-au facut doar 8 etaje, nu 10, caci blocul este pe teren nisipos, s-au pus stalpi de sustinere splimentari.. si blocul a rezistat la cutremure mari, in 1977, 1990, etc. acum cu fara pereti de sustinere, la bucatarii.. rezistenta bloclui, la sc. 5, este minima. Presedintii,de asociatie, nu se ocupa, nu le pasa. Administratora.. nu stiu de ce e platita.. si toti imi sar mie in cap, ma insulta, si sa-mi ia casa, pentru ca sunt singura, bolnava...si n-am facut aranjamente.. ilegale.
Ce sa fac, eu nu mai am bani nici de doctori..consum doar putina apa, gaze.. si am restanta 5500r... SI
Unde gasesc avocat din oficiu, ca voiam sa-i dau in jdecata din 2015, dar mi-a fost frica, ca singura impotriva ''haitei'' fac infarct. E casa mea, am platit-o din munca mea.. grea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
Anca Mirica , Avocat
13:22, 13 Iunie 2016