avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna seara!
O intrebare simpla, daca la momentul actual lucrez la un magazin alimentar si vreau sa imi dau demisia,pierd anii lucrati la acest magazin?Ce obligatii mai am fata de patron din moment ce imi dau demisia?.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 21:29, 3 Iunie 2016
1. Nu pierdeti nicio zi din vechime daca incetati c.i.m. prin demisie.

2. Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

Prin urmare, pe durata preavizului aveti drepturile şi obligaţiile stipulate in c.i.m.
Demisia de la un loc de munca nu anuleaza perioada lucrata la acel loc de munca. Referitor la obligatii, in perioada de preaviz, va trebui sa va predati gestiunea, presupunand ca sunteti angajat ca vanzator. Pe perioada preavizului aveti toate drepturile si obligatiile mentionate in contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie- incetare contract de munca prin acordul partilor-predare legala K-nndy K-nndy Buna ziua. Doresc sa plec de la locul actual de munca. Detin functie de conducere cu drept de semnatura, de 2 ani. Deoarece cunosc istoricul desfacerii ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz!!!! chira_chiriac chira_chiriac Buna ziua, Ce se poate intampla daca nu ma prezint la serviciu in data in care sunt de serviciu, si cum se poate proceda legal fara sa mai fac cele 20 de ... (vezi toată discuția)
Decizia de incetare a contractului de munca speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Am lucrat la un magazin o perioada de 3 saptamani si am descoperit niste nereguli inregistrate in gestiune.Am cerut explicatii si mi s-aut dat ... (vezi toată discuția)