avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Am si eu doua intrebari daca ma puteti ajuta.Situatia este putin mai complicata. Parintii mei au un apartament pe numele lor,tatal meu a decedat acum 9 luni.Noi suntem 2 frati,practic am ramas copiii si mama.Fratele meu nu vrea sa deschidem succesiunea,nu vrea sa semneze.Bunica mea(mama tatalui meu) traieste inca,ea ar putea avea vreun drept la succesiune fiind ascendent?Cum trebuie sa procedez sa nu ma inlature?A....si acel apartament este inchiriat si toti banii ajung la fratele meu.....
Cea de-a doua intrebare: Bunica mea,locuieste cu mama si fratele meu.Acum 2 ani bunica a lasat un testament in favoarea mea deoarece nu imi poate face act vanzare-cumparare fiindca este o casa cu legea 10. Problema este ca fratele meu se comporta urat cu bunica ii vorbeste foarte urat si ea ar dori ca el sa nu mosteneasca nimic din casa ei si chiar si acum cat este in viata ar dori ca el sa nu mai locuiasca acolo. El are adresa in alta parte.Cum sa procedez cu bunica,unde sa merg cu ea sa faca o sesizare ca cineva sa il verifice pe fratele meu cum se comporta cu ea? Multumesc anticipat.
Nu puteti fi inlaturat de la mostenirea tatalui.
Bunica nu are drept de mostenire dupa tatal dvs. deoarece exista copii.

Daca fratele refuza dezbaterea succesiunii pe cale notarial, atunci puteti deschide o actiune in instanta de dezbatre a succesiunii.

Tot in cadrul actiunii, puteti solicita ca fratele sa va dea cota-parte din chiria incasata pe apartament, proportional cu cota-parte de mostenire ce va revine.

La a doua intrebare: bunica poate deschide o actiune in evacuare impotriva fratelui dvs. pentru a-l obliga sa paraseasca imobilul.

Deci, este clar ca va trebui sa apelati la un avocat in mod direct, pentru aceste probleme pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in familie negreamaria negreamaria mama a decedat in luna mai,am ramas eu,tata si fratele meu;cand am vrut sa facem succesiunea,toate actele fiind la mine,tata s-a rasculat si mi-a cerut actele ... (vezi toată discuția)
Succesiune IoanaStan IoanaStan In anul 2012 am deschis si acceptat o succesiune pentru tatăl meu, primind ca Moștenire un apartament, eu fiind fiica unica; mama decedata. Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune andrerieu56 andrerieu56 Dupa decesul tatalui (acum 20 de ani), cei doi frati mai mari au cedat drepturile succesorale ce se cuveneau in favoarea fratelui mai mic care ramasese sa ... (vezi toată discuția)