avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren in cazul cetateanului american
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren in cazul cetateanului american

Buna dimineața. O persoană născută în România are în prezent cetățenie americană, cetățenia română fiindu-i retrasă poate cumpăra un teren intravilan în satul natal pe numele său în vederea construirii unei locuințe pentru a se retrage „acasă”?
Mulțumesc! O zi bună!
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:52, 11 Iunie 2016
Cetăţenii străini din alte state decât cele din UE, pot dobândi terenuri în România dacă există acord internațional reciproc între statul român și țara lor de apartenență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean american cu permis sedere poate cumpara teren intravilan in ro? Informed Informed Buna ziua, Am postat azi o intrebare sub numele \\"Informed\\"…. intre timp am gasit legea cu privire la dreptul de proprietate asupra terenurilor ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale strainilor in romania pink_suede pink_suede Care sunt conditiile pe care trebuie ca le indeplineasca un strain, pentru a putea construi o locuinta, in Bucuresti, Romania? (vezi toată discuția)
Poate cumpara un strain o casa in romania? cetatean englez doreste ... Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Poate cumpara un strain o casa in Romania? Cetatean englez doreste sa cumpere o casa undeva in zona montata, in ce conditii se poate dobandi ... (vezi toată discuția)