avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperis Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperis Casa

Buna Ziua!

In urma cu 3 ani am cumparat o casa la curte cu unu perete comun cu casa vecinului si acoperisul comun. Cum casa era la stadiul caramida goala, am dat jos acoperisul pe partea noastra de casa, iar imbinarea cu restul acoperisului s-a facut in felul urmator: Acoperisul nostru este mai jos decat ce a ramas am acoperit cu tabla am facut un jgheab cu inclinatie spre exteriorul cladiri prin care ducem apa direct in canalizarea noastra. Acum acoperisul lor foarte vechi si putred a inceput sa dea semne de oboseala si spun ca este vina noastra ca le ploua lor in casa ( peretele comun pe partea noastra este uscat deci nu vad cum ar ploua de la imbinare ). Sustin ca ne dau in judecata si sa le reparam noi tot acoperisul. Intrebarea e urmatoarea ei inca nu au facuta succesiunea pe casa deci practic nu sunt propietari tot ce le vine de la electrica sau plicuri vin la noi pe adresa, au cum sa ne dea in judecata din punct de vedere legal??
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:33, 6 Iunie 2016
1) Au cum sa va dea in judecata legal !
2.1) Ati facut reparatiile la acoperis cu Autorizatie de construire?
2.2) Ati facut reparatiile la acoperis cu acordul coproprietarului pentru partea de coproprietate fortata (adica zidul comun si imbinarea despre care vorbiti)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparatii acoperis bloc maria1956 maria1956 Stau la bloc la et.4 (nu avem asociatie) si am reparat acoperisul de cateva ori,( la inceput a fost carton apoi tabla insa tot exsta scurgere de apa pe pereti ... (vezi toată discuția)
Sesizare inspectorat in constructii alinamuresandiana alinamuresandiana Buna ziua. Vecinul meu care are casa lipita de a mea si-a demolat mai demult o parte din acoperis si apoi nu a mai continuat cu lucrarile. In consecinta a ... (vezi toată discuția)
probleme mari acoperis mastersoft mastersoft Buna ziua tuturor, Ma aflu in situatia in care trebuie sa refac hidroizolatia blocului , eu locuind la ultimul etaj si nu ma pot intelege cu vecinii sa ... (vezi toată discuția)