avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata legala muncitori in constructii de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata legala muncitori in constructii de catre persoana fizică

Situatia este urmatoarea: O persoana fizica doreste sa construiasca o casa si a gasit o echipa cu care sa lucreze "in regie proprie".

Ca majoritatea echipelor care "se respecta" acestia nu au nici un fel de inregistrare fiscala (firma, PFA), sunt pur si simplu persoane fizice.

Care este cea mai simpla si eficienta cale de a lucra cu aceasta echipa in mod legal din punct de vedere al legislatiei muncii? Amenzile pentru munca la negru, mai ales cand e vorba de mai multe persoane, sunt imense...

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 11 Iunie 2016
Intr-adevar, pretul este mult mai mare cu o societate de profil decat cu salariati proprii.

Daca puteti estima cat dureaza constructia, atunci puteti incheia c.i.m. pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizicã: pot angaja pe cineva? robintel robintel Salutare, Aș fi interesat dacă eu, persoană fizică și angajat al unei companii private, pot angaja pe cineva cu forme legale ca să-mi presteze ... (vezi toată discuția)
Casa in regie proprie - angajare personal mateix mateix Buna ziua, Sper sa regasesc un raspuns la o problema cu care ma confrunt eu in momentul de fata, insa cu siguranta nu sunt singurul care ar dori sa afle ... (vezi toată discuția)
Control itm dinu1 dinu1 Buna ziua, Construiesc in regie proprie o casa personala cu autorizatia de constructie la zi. Casa este in stadiu de rosu si in prezent execut diferite ... (vezi toată discuția)