avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie testament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie testament.

Buna ziua. Matusa mea a decedat acum 6 luni si sora ei a luat toate actele din casa. Exista un testament la notar din 2009 (un frate a fost la notar si in urma unei cereri a aflat ca exista un testament). Ceilalti 3 frati vor sa afle continutul testamentului, dar sora lor zice ca ia lasat tot si nu vrea sa arate testamentul. Un frate a fost la notar sa obtina o copie dupa testament, dar nu elibereaza o copie decat daca se deschide o succesiune. Pentru a deschide succesiune ii trebuie actele decedatei in original, pe care nu le are (are doar o copie dupa certificat deces). Decedata nu are copii sau sot. Cum se poate "forta" sora sa arate testamentul ?
Deschiderea succesiunii se face numai cu certificatul de deces. Nu trebuie sa aduceti acum actele de proprietate. Se va suplimenta masa partajabila.
Multumesc de raspuns, dar cum am scris, a fost la notar si ii cere sa completeze anexa 24 (unde trebuie actele in original).
Poate deschide succesiune doar cu copie dupa certificat de deces ?
Se poate cere copie dupa testament fara deschidere succesiune in calitate de frate al decedatei, doar cu copie dupa certificat deces si CI frate ?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
cataroxi, utilizator
Scoateți duplicat dupa certificatul de deces.

Mergeți la notar pt un certificat de calitate de mostenitor. Asa va veti putea legitima calitatea in care solicitați o copie legalizată a testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea succesorala in clasa a ii-a de mostenitori M_arina M_arina In urma cu o luna a decedat sora tatalui meu. Nu a fost casatorita, nu a avut copii, parintii ei nu mai traiesc. A avut 4 frati, din care doar unu mai este ... (vezi toată discuția)
Deschidere proces succesiune in instanta anca_stan anca_stan Buna ziua. Care este procedura de deschidere a procesului de succesiune in instanta de catre mostenitori (copiii minori ai defunctului si sora lui), avand ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi utile in urmatoarea situatie\":: -bunicii mei au decedat -mama mea si sora ei sunt in viata si nu ... (vezi toată discuția)