avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instanta a anulat decizia de concediere (pe fond), dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instanta a anulat decizia de concediere (pe fond), dar nu mai vreau sa ma reincadrez la vechiul angajator. Sentinta nu e comunicata si nici definitiva, dar acesta ma cerceteaza disciplinar pentru absente nemotivate la 18 luni dupa concediere!!!

Am castigat in prima instanta procesul cu fostul angajator. Instanta a decis anularea deciziei de concediere si repunerea partilor in situatia dinainte de concediere, cu plata la zi a drepturilor salariale pe perioada cat am fost concediata. Sentinta nu a fost inca redactata si comunicata partilor, este doar prezentata pe scurt pe Portalul Instantelor de Judecata. La catva timp dupa ce am fost data afara m-am angajat la o alta firma si nu intentionez sa renunt la acest loc de munca, desi in contestatia impotriva deciziei de concediere am solicitat reangajarea. Nu mai doresc acest lucru, desi se pare ca Instanta mi-a acordat acest drept. Ce pot sa fac?
Mai mult, desi hotararea nu a fost inca redactata si comunicata si oricum, paratei i s-a acordat drept de apel, acum 2 saptamani am primit instiintare de la fostul angajator prin executor judecatoresc sa ma prezint la lucru a doua zi, la ora 8. Mi-am luat concediu de la actualul serviciu si m-am prezentat la fostul loc de munca cu o adresa in care informam conducerea fostului angajator ca atat timp cat sentinta nu este nici macar redactata si comunicata, demersul lor este netemeinic si ca in absenta hotararii judecatoresti definitive consider decizia lor de a relua vechiul contract de lucru ca fiind un abuz la adresa mea. Am depus adresa cu nr de inregistrare si am comunicat si verbal directorului punctul meu de vedere. Azi am primit o convocare la cercetare disciplinara pentru 7 absente nemotivate!!! Va rog sa imi spuneti:
1. Cum pot sa renunt la reincadrarea la angajatorul anterior pentru ca nu vreau sa imi pun in pericol jobul actual, dar nici nu vreau sa renunt la anularea concedierii si drepturile salariale pentru lunile de cand m-au concediat neintemeiat?
2. Este legal sa decida in baza unei hotarari necomunicate si unilateral reluarea vechiului contract de munca si sanctionarea mea pentru pretinsele absente nemotivate? Precizez ca sunt sub contract de munca cu alt angajator!!!
3. Cum pot verifica daca reactivarea vechiului contract este inregistrata in Revisal?
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
AdaPale, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdaPale , utilizator 09:49, 8 Iunie 2016
AdaPale a scris:

.....
1. Cum pot sa renunt la reincadrarea la angajatorul anterior pentru ca nu vreau sa imi pun in pericol jobul actual, dar nici nu vreau sa renunt la anularea concedierii si drepturile salariale pentru cele 18 luni?
2. Este legal sa decida in baza unei hotarari necomunicate si unilateral reluarea vechiului contract de munca si sanctionarea mea pentru pretinsele absente nemotivate? Precizez ca sunt sub contract de munca cu alt angajator!!!
3. Cum pot verifica daca reactivarea vechiului contract este inregistrata in Revisal?



1. Depuneti o cerere de incetare a c.i.m. - prin demisie sau cu acordul partilor.

2. Hotararea primei instante este executorie, iar angajatorul o poate pune in executare de bunavoie fara sa-i solicitati dvs asa ceva.

3. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In primul rand, va adresati angajatorului , iar in caz de refuz sesizati ITM-ul.
Va multumesc pentru raspunsul atat de prompt si de clar! Doar o precizare, va rog, hotararea este executorie chiar daca nu a fost comunicata?
Da, hotararea este executorie chiar daca nu a fost comunicata...intr-adevar, in practica, punerea in executare se face dupa comunicarea hotararii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat reintegrare sxamo39_p sxamo39_p In urma unui litigiu cu angajatorul, in favoarea fostului salariat a fost dispusa anularea deciziei de concediere, a fost reintegrat si s-a dispus plata ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea in munca - situatia putin atipica.rog opinii. RobinHood RobinHood Buna ziua. Am mai multe intrebari in privinta procedurii de reintegrare a unor salariati care au castigat, in prima instanta , procesul (urmeaza ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)