avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate apela la instanta?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate apela la instanta?!

Buna seara,
La solicitarea de a primii concediu de odihna pe anul in curs angajatorul refuza verbal acordarea acestuia si sotul meu cere demisia la zi specificand motivul demisiei avand bilet cumparat pentru concediu si avand programare facuta din ianuarie anul acesta pentru perioada solicitata.Nu avem refuz scris deoarece la firma respectiva au un model specific corporatiei si inca nu am primit decizia de incheiere a contractului de munca pot intenta proces in instanta?ce acte imi sunt necesare, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 8 Iunie 2016
Intr-adevar, necunoasterea legii nu a fost/nu este o scuza acceptata nici pentru angajati, dar nici pentru angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata mireloi mireloi Lucrez in turism, la o societate de 1 an zile, in timpul acesta nu am beneficiat de concediu de odihna, am lucrat ore suplimentare,nu mi`a fost respectat ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)
Demisie Laitin Laitin Bună ziua, îmi pot da demisia imediat după concediu de odihnă, ținând cont de faptul că acest concediu e restant (de anul trecut) ? Sau trebuie să mai ... (vezi toată discuția)