sunt in perioada de preaviz in urma demisiei. Intrucat mai am zile de concediu neefectuate, I-am cerut angajatorului posibilitatea de a beneficia de ele. Problema este ca acesta insista ca daca mi le iau, trebuie sa imi prelungeasca preavizul. Eu nu stiu sa fie asa, la niciun alt loc de munca nu mi s-a mai dat aceasta replica.
Puteti va rog sa imi oferiti o baza legala care sa ma ajute sa ii dovedesc angajatorului ca se insala?
Sunt total de acord si in cunostinta de cauza cu ceea ce spuneti dvs, dl Tudor Valeriu.
Daca mi-as fi depus cererea de concediu si angajatorul ar fi refuzat, as fi inteles.
As fi zis: asta e, e dreptul sau sa imi refuze cererea.
Dar acest angajator efectiv imi spune ca eu nu am nici macar dreptul sa solicit concediu, in situatia data. Asta este ceea ce ma deranjeaza pe mine: ca nu accepta sa stea la o discutie, sa avem un dialog cu legislatia in fata si sa vedem punctual ce zice aceasta. Pur si simplu, se bate in piept ca el "stie ca nu am dreptul".
Preaviz
adinutza.2008
Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)