avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu in preaviz

Buna ziua,

sunt in perioada de preaviz in urma demisiei. Intrucat mai am zile de concediu neefectuate, I-am cerut angajatorului posibilitatea de a beneficia de ele. Problema este ca acesta insista ca daca mi le iau, trebuie sa imi prelungeasca preavizul. Eu nu stiu sa fie asa, la niciun alt loc de munca nu mi s-a mai dat aceasta replica.
Puteti va rog sa imi oferiti o baza legala care sa ma ajute sa ii dovedesc angajatorului ca se insala?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 8 Iunie 2016
In cazul refuzului , ar putea sustine faptul ca nu exista programare pentru perioada respectiva, asa cum am mai afirmat "scuza plauzibila" si nicidecum alte motive.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca daca cumva se va intampla sa refuze trebuie sa mentioneze (in scris) si motivul pentru care o face?
Sau poate sa scrie simplu "se refuza"?

Mi se pare corect si normal sa mentioneze si refuzul aprobarii cererii, astfel incat sa luati la cunostinta care sunt motivele acestuia si in functie de care sa actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)