avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie extinsa - laptop eMAG
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie extinsa - laptop eMAG

Buna seara ,
In data de 04.08.2015 , am cumparat de la eMAG un laptop in valoare de aprox 900 eur. La data de 26.01.2016 apare prima problema: hardul nu mai functioneaza. Il trimit in service , dupa care achizitionez si ,,garantia plus ,, pentru a mari perioada de garantie .Il primesc inapoi cu solutia ,,inlocuit HDD,,. Dupa nici o luna adica pe 11.02.2016 - din nou aceiasi problema , aceiasi solutie ,, inlocuit HDD,, pe data de 21.03.2016 la fel , pe data de 18.05.2016 aceiasi problema , aceiasi solutie. Deci acest laptop a stat mai mut in service decat in posesia mea.
Desi in garantia plus scrie : ,,In situatia in care produsul pentru care s-a achizitionat serviciul Garantia Plus sufera intr-un interval de 6 luni trei reparatii repetate, atunci clientul are dreptul sa solicite inlocuirea produsului,, acestia motiveaza urmatoarele : Va informam ca in situatia in care produsul pentru care s-a achizitionat serviciul Garantia Plus sufera intr-un interval de 6 luni de la achizitie trei reparatii repetate, atunci clientul are dreptul sa solicite inlocuirea produsului. In cazul dumneavoastra, in primele 6 luni, produsul a avut mai putin de trei intrari in unitatea de service.
Acestia contrazic prevederile certificatul de garantie.

Unde pot face o plunger pentru a putea rezolva aceasta problema ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:17, 9 Iunie 2016
OPC - DIRECT ! Similar acum 3 ani am patit cu Emag-ul, dar am rezolvat pe cale amiabila ( mi-au returnat suma de bani).

Duceti-va la ei si stati de vorba cu factura, garantiile ( plus si cea standard de 24 luni) si cu produsul. Daca nu doresc sa remedieze problema spunetile ce urmeaza sa faceti.

Dupa plangere la OPC faceti actiune in instana si sunt 110 % sigur ca or sa piarda.
Incercati sa ii notificati privitor la garantie. Daca nu va raspund in termenul impus de dvs., aveti optiunea sa ii actionati in instanta. ANPC nu stiu consider ca va rezolva problema, dar puteti incerca.
Mai scrieti-le o data si insistati pentru inlocuire.
Subliniati diferenta pe care ziceti ca ati gasit-o intre ce scrie pe garantie:
,,In situatia in care produsul pentru care s-a achizitionat serviciul Garantia Plus sufera intr-un interval de 6 luni trei reparatii repetate, atunci clientul are dreptul sa solicite inlocuirea produsului''
si ce spun ei
,,Va informam ca in situatia in care produsul pentru care s-a achizitionat serviciul Garantia Plus sufera intr-un interval de 6 luni de la achizitie trei reparatii repetate, atunci clientul are dreptul sa solicite inlocuirea produsului.''
Scrieti-le si ca va veti adresa ANPC. Daca garantia este scrisa asa cum ati zis, fara sintagma de la achizitie, eu cred ca reclamatia se va rezolva in sensul dorit de dvs.

La formularul online pentru reclamatii aveti posibilitatea de a atasa fisere, faceti scan dupa certificatul de garantie si dupa raspunsurile lor ca sa se vada diferenta>
[ link extern ] /
Calculati si zilele cat ati stat fara produs, ca altfel nu stiu daca isi va bate capul cu asta cine o va analiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laptop luat foc....in garantie..ce este de facut? bflorinrom bflorinrom Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea situatie : Pe data de 6 august 2008 laptopul pe care il folosesc acasa a luat foc cand am lipsit 3-4 ... (vezi toată discuția)
Garantie produse asus apateanu apateanu Am achizitionat 7 laptopuri ASUS de la un magazin online al unui furnizor din Germania. Laptopurile sunt acoperite de garantie si pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui produs care nu a putut fi reparat EPurpl3 EPurpl3 Buna ziua, am o problema cu un produs cu care am fost in service de mai multe de 4 ori fara nici nu rezultat. Este evident ca nu poate fi reparat iar eu as ... (vezi toată discuția)