avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua,
Am divortat in anul 1997 si acum am hotarat sa fac partajul. Detin in proprietate impreuna cu sotul meu un apartament cumparat in timpil casatoreiei pt care doresc sa fac partajul. In timpul casatoriei am mai cumparat o masina pe care am vandut-o dupa divort. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am si care sunt pasii de urmat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:10, 9 Iunie 2016
Legea prezuma contributia sotilor ca fiind de 50-50%. Daca unul dintre soti pretinde o cota majorata trebuie sa o si dovedeasca in conditiile legii.

Bunul va fi evaluat de catre un expert tehnic judiciar si aveti posibilitatea de a solicita atribuirea lui catre unul dintre dvs cu obligatia de a plati sulta (adica contravaloarea partii cuvenite celuilalt sot).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort mihalache lenuta mihalache lenuta am divortat de sotul meu de comun acord. divortul sa pronuntat pe 26 februarie. copilul a ramas la el ,el mai are un baietel din prima casatorie ,vreau sa ... (vezi toată discuția)
Partaj insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, pe scurt lucrurile stau asa. doi tineri se casatoresc, fac impreuna doi copii, domnul a plecat dupa alta. asta s-a intamplat cu zece ani in urma. ... (vezi toată discuția)
Partajul procentual prin notar stefanfulgu stefanfulgu Buna ziua! Doresc sa fac partajul unui apartament de 4 cam si a garsonierei,fiind deja evaluate de notar. Eu raman in garsoniera si am dreptul la un procent ... (vezi toată discuția)